GLEDALI GA KAKO UMIRE, NIKO NIJE POZVAO LEKARE! Strašno svedočenje za ubistvo niškog harmonikaša!
Ferat Asanović, Foto: Printscreen, Kurir.rs/M.S.

TUGA

GLEDALI GA KAKO UMIRE, NIKO NIJE POZVAO LEKARE! Strašno svedočenje za ubistvo niškog harmonikaša!

Manojlović je pred sudom potvrdio da je svojim očima video kada je Selimović krvnički pretukao Asanovića

Objavljeno:

Harmonikaš Ferat Asanović (68) brutalno je premlaćen 3. maja ove godine u kafani Rendgenovoj ulici u Nišu naočigled gostiju i konobarice a da niko nije pozvao Hitnu pomoć što bi mu verovatno spasilo život.

Kelnerica Zorica Kostić kazala je danas pred Višim sudom u Nišu da je bila istraumirana događajima kojima je svedočila pa da joj zbog toga nije palo na pamet da zove policiju ni lekare.

Aleksandar Manojlović, koji je bio gost u kafani tvrdio je da nije imao mobilni telefon, a zašto niko od još trojice ljudi koji su se tragične večeri zatekli u kafani nije postupio drugačije, biće poznato na sledećem glavnom pretresu kada će i oni biti saslušani. Aleksandar Selimović (35) kome se sudi zbog Feratove smrti takođe je izneo opravdanje za uskraćivanje pomoći teško pretučenom čoveku a njegov argument bio je da mu se telefon ispraznio.

Manojlović je pred sudom potvrdio da je svojim očima video kada je Selimović krvnički pretukao Asanovića.

- Čuo sam Aleksandra kako se žali da mu harmonikaš ne peva cele pesme već samo strofe. Video sam da mu je dao 200 dinara a čuo sam da mu je navodno pre toga platio 100 evra. Zatim mu je oteo harmoniku i razbio je od pod a onda mu udario desetak šamara. Govorio mu je da će ga ubiti, ja sam pokušao da ga zaštitim, govorio sam mu da ga ne tuče. On je kazao da je harmonikaš navodno tukao konobaricu, pa ga je udario još desetak puta iz sve snage pesnicama u glavu. Udarao ga je kao da bije po džaku, shvatio sam da su njegove pretnje ozbiljne pa sam ga odgurnuo a Ferata podigao ga na stolicu. Bio je sav ubijen, tekla mu je krv iz nosa ali nije progovorio ni reč – kazao je čovek koji je prisustvovao kobnom događaju.

Policija, Hapšenje
foto: Kurir

Objasnio je da je napadač stao na vrata kako niko ne bi mogao da pozove pomoć, te da je zatim nastavio da pije.

- Zatražio je od konobarice piće „da bi se smirio“. Kada je seo za sto i uzeo čašu, ja sam to iskoristio da izađem iz kafane – završio je svoje svedočenje Manojlović.

Iskaz Zorice Kostić, delimično je podržao odbranu optuženog Selimovića jer je ona potvrdila da je Ferat udario po ruci kada je odbila da mu posluži piće, što je kako je istakla, bio razlog da on po drugi put napadne harmonikaša.

- Isprva je sve delovalo normalno, Ferat i Aleksandar su sedeli zajedno. Zatim sam čula da se raspravljaju na romskom jeziku što nisam razumela ali sam po njihovim gestikulacijama shvatila da neki problem postoji. U jednom trenutku Aleksandar je viknuo na srpskom : - Nemoj da mi sviraš po jednu strofu, razbiću ti harmoniku! Kada se Ferat požalio da je umoran, on mu je stvarno uništio instrument i počeo da ga udara, koliko tačno puta ne znam jer sam rukama pokrila oči. Jedan od gostiju ga je zaustavio, stvari su se smirile sve dok me Ferat nije udario po ruci jer sam odbila da mu dam piće s obzirom na to da je bio pijan. Kada ga je Aleksandar ponovo napao više nije mogao da stane – opisala je kelnerica događaje koji su prethodili smrti harmonikaša.

Dodala je da je Aleksandru na njegov zahtev pozvala taksi i zatvorila kafanu a da su ona i Ferat poslednji izašli.

- Obrisala sam Feratovu krv sa poda, pokupila delove harmonike i zaključala kafanu. Kada sam izašla ugledala sam ga kako sedi na žardinjeri, nije više krvario. Nisam znala da je tako teško povređen jer je sam izašao, nisam se snašla, to mi je bila prva takva situacija, sada bih uradila drugačije – kazala je Zorica.

Optuženi Selimović je takođe ispitivao svedoke pokušavajući da dokaže da je Ferata tukao zbog napada na konobaricu, ističući da je otac četiri kćeri te da ne dozvoljava nasilje nad ženama.

Teško povređenog čoveka nekoliko sati nakon napada pronašao je prolaznik i pozvao Hitnu pomoć. Ferat je prebačen u bolnicu ali je ubrzo preminuo od teških povreda glave. Ukoliko bude osuđen, Selimoviću preti 12 godina robije koliko Krivični zakonik predviđa za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.