ISPLIVAO NOVI SNIMAK HAPŠENJA OPASNOG KLANA: Specijalci ih OPKOLILI sa svih strana, sumnjiče se za JEZIVE ZLOČINE
Hapšenje grupe sa Vračara, Foto: MUP

akcija policije

ISPLIVAO NOVI SNIMAK HAPŠENJA OPASNOG KLANA: Specijalci ih OPKOLILI sa svih strana, sumnjiče se za JEZIVE ZLOČINE

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo kavačke kriminalne grupe kojom rukovode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan

Objavljeno:

Pripadnici SAJ uhapsili su juče 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Nikola Vušović, zvanim Džoni sa Vračara, a koja je blisko sarađivala sa kavačkim klanom.

Kako se saznaje, takozvana "vračarska grupa" sumnjiči se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca i za pet pokušaja ubistva.

Kako smo juče pisali, policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal tragaju za još najmanje 11 osoba koje su u bekstvu, a sumnjiče se da su povezani za ogrankom Vušovićevog kavačkog klana. Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

1 / 5 Foto: MUP

- Među odbeglim članovima kriminalne grupe za kojima se traga je i Nikola Filipović, sin Božidara Filipovića, zvanog Boža Crnogorac. Božidaru Filipoviću, inače je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji - otkriva sagovornik Kurira.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo kavačke kriminalne grupe kojom rukovode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je kriminalna grupa koja je juče uhapšena predsednika Vučića videla kao najveću pretnju. Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dete, rekao je Cmolić.

02:14

Novi snimak hapšenja vračaraca

Ko je Džoni sa Vračara

Nikola Vušović, koji važi za bliskog saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je posle hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka nasledio njegov klan i njegovo ime prema operativnim informacijama, povezuje se sa najtežim zločinima.

Kako se nezvanično saznaje, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji. Inače, Vušovićevo ime pre nekoliko dana je pred Specijalnim sudom pomenuo svedok saradnik Srđan Lalić, koji je naveo da je ubistvo Aleksandra Šarca u TC Ušće, organizovao i platio Džoni sa Vračara.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.