SAOBRAĆAJNA POLICIJA NAJAVILA VELIKU AKCIJU, OPREZ: Evo šta će KONTROLISATI, biće ih na SVAKOM ĆOŠKU!
Saobraćajni policajac, Foto: MUP

akcija policije

SAOBRAĆAJNA POLICIJA NAJAVILA VELIKU AKCIJU, OPREZ: Evo šta će KONTROLISATI, biće ih na SVAKOM ĆOŠKU!

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja

Objavljeno: 09:17h

Policajci Uprave saobraćajne policije, od 10. do 13. novembra ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza.

1 / 4 Foto: MUP

- Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas. Naglašavamo da je tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su devet bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova i apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.