POSLE PORODIČNE PROSLAVE PRETUKAO MAĆEHU: Užas u Kruševcu!
Kruševac / Ilustracija, Foto: preentscreen

nasilje u porodici

POSLE PORODIČNE PROSLAVE PRETUKAO MAĆEHU: Užas u Kruševcu!

U ovoj slučaju je čak osumnjičeni prekršio hitne mere udaljenja iz stana i zabrane da prilazi žrtvi koje mu je, ranije istog dana, policija izrekla

Objavljeno:

POLICIJA u Kruševcu uhapsila je Đ.S. (42) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je sinoć, nakon porodične proslave, više puta udario svoju šezdesetpetogodišnju maćehu i naneo joj tešku telesnu povredu.

Povređena žena je zbrinuta u kruševačkoj bolnici. Izrečene su i hitne mere, privremeno udaljenje učinioca iz stana i privremena zabrana kontaktiranja i prilaska žrtvi nasilja. Po nalogu tužioca,Đ. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Slučajevi nasilja u porodici, gde deca maltretiraju starije srodnike, na žalost, nisu retki. Policija je ove godine uhapsila S.P.(60), koji je pretukao osamdesetosmogodišnju majku i naneo joj teške telesne povrede.

Policijska traka / Ilustracija
Policijska traka / Ilustracijafoto: Dado Đilas

U ovoj slučaju je čak osumnjičeni prekršio hitne mere udaljenja iz stana i zabrane da prilazi žrtvi koje mu je, ranije istog dana, policija izrekla.

Prema poslednjem istraživanju, kruševačka policija je od 2010.do 2016.godine evidentirala ukupno 502 prijava nasilja u porodici. U 101 slučaju žrtve su bila lica starija od 60 godina. Više od 60 posto starijih, koji su bili izloženi nasilju upravo su bile žene.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.