LUKA BOJOVIĆ BI BIO "POKRETNA META" U SRBIJI: Otkriveno da mu ne radi samo Zvicer o glavi?
Foto: Profimedia

spekuliše se

LUKA BOJOVIĆ BI BIO "POKRETNA META" U SRBIJI: Otkriveno da mu ne radi samo Zvicer o glavi?

Stručnjaci smatraju da bi povratak posle 10 godina u Srbiju značio da je on preuzeo škaljarski kla

Objavljeno: 21:31h

Luka Bojović, čije je proterivanje u Srbiju najavilo špansko pravosuđe, u našoj državi bio bi meta u ratu balkanskog podzemlja, tvrde stručnjaci i analitičari upoznati s dešavanjima.

Podsetimo, Bojović, iako iza rešetaka, važi za osobu blisku škaljarskom klanu. Osim toga, poznato je i da je u sukobu s porodicom Šaranović od 2009. godine.

Profesor na privatnom fakultetu Ratomir Antonović izjavio je za Kurir televiziju da je sigurno da bi Bojović kao slobodan čovek bio meta vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- Ako postoji jak animozitet između dva klana, on je sigurno meta, jer je Bojović sve vreme gravitirao kao pravi šef škaljarskog klana. Zvicer bi, dakle, vrlo verovatno hteo da ga likvidira. Dobro znamo da lica koja se nalaze u zatvoru imaju uticaja na spoljni svet. Tako ne treba da nas čudi činjenica da je Bojović i danas, dok se nalazi u zatvoru, neformalni vođa - rekao je Antonović.

Jeziva poruka Koraćevo ime na žrtvama

Filip Korać
foto: MUP Srbije

Ime najbližeg saradnika Luke Bojovića Filipa Koraća bilo je ispisano krvlju na leđima nekih od žrtava Belivukovog klana.

- Sve su činili da dođu do njega, ali im to nije pošlo za rukom - objasnili su sagovornici Kurira i dodali da je u to vreme Bojović bio u zatvoru, ali da će sigurno početi "lov na njega" kada bude proteran u Srbiju.

Stručnjaci smatraju i da je činjenica da mu je život ovde ugrožen mogla da bude razlog da Bojović eventualno zatraži azil u Španiji, gde mu živi i porodica.

I bivši operativac DB Božidar Spasić smatra da je Bojović meta "na koju bi se išlo čak i kada bi u Srbiji bio u zatvoru".

Na meti kavačkog klana i njegovog ogranka na čijem su čelu u Srbiji, kako se sumnja, bili Veljko Belivuk i Marko Miljković, podsetimo, bili su Bojovićevi najbliži saradnici Filip Korać i Veljko Banović zvani Votka. U presretnutim komunikacijama, kao i drugim prikupljenim dokazima tužilaštva, navodi se da su posle brutalnih ubistava u kući strave u Ritopeku slali fotografije Filipu Koraću čiji su broj pronalazili u telefonima pojedinih žrtava.

U jednoj od presretnutih poruka, posle ubistva "pink pantera" Milana Ljepoje, Belivuk je nepoznatoj osobi navodno napisao "da mora na odmor", a u njoj je pomenuo i Bojovićevog najbližeg saradnika Banovića, zvanog Votka.

- Ovaj, morao je iz zna se kojih razloga, jedino Votka da se vrati, pa ostajem, inače odoh 20 dana negde - prenosi naš izvor šta je pisalo u presretnutoj poruci i objašnjava da je Belivuk, posle likvidacije Ljepoje, koji je navodno bio blizak škaljarskom klanu i kog su članovi kavačkog klana dovodili u vezu s pokušajem atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini u maju 2020. otputovao u Crnu Goru.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.