BEOGRAĐANIN UMRO OD INFEKCIJE ZUBA: Obdukcija pokazala šta se zapravo dogodilo, može svakom!
Ilustracija, Foto: RINA

TUŽNA PRIČA

BEOGRAĐANIN UMRO OD INFEKCIJE ZUBA: Obdukcija pokazala šta se zapravo dogodilo, može svakom!

Zoran se obratio Domu zdravlja, gde je konstatovana infekcija. Lekar mu je dao injekcije i uputio ga u Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, 24. marta 2003. godine

Objavljeno: 15:07h

Zoran Novaković iz Beograda imao je 25 godina, momačke snove i planove, kakve samo može da ima mladić koji započinje život kao "svoj čovek". Onda je za šest dana, zaista za samo toliko, sve stalo. I sve je zavijeno u crno.

Ovo je priča o tragediji Novakovića iz Beograda, o njihovom jedincu Zoranu koji je umro zbog zapaljenja zuba. Tako je, barem, utvrđeno obdukcionim nalazom Instituta za sudsku medicinu, pre bezmalo devetnaest godina.

A sve je počelo od bola u zubu. Zoran se obratio Domu zdravlja, gde je konstatovana infekcija. Lekar mu je dao injekcije i uputio ga u Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, 24. marta 2003. godine.

U sledećih nekoliko dana gnojna infekcija se proširila na vrat i pluća, Zoran je išao od lekara do lekara, i, mada je svaki imao svoju dijagnozu, svi su mu prepisivali - antibiotike. Prethodno mu nisu uradili mikrobiološku analizu, niti ga poslušali stetoskopom!

sveće, Sveća
foto: Profimedia

U međuvremenu, buknula je i temperatura, koju nije mogao da skine. Hirurzi su mu napravili rezove na vratu kako bi mu drenirali gnoj, ali je obdukcijom kasnije utvrđeno da su ti rezovi bili isuviše mali i plitki da bi se njima išta postiglo. Kada je već bilo izvesno da mu nema pomoći, prebačen je na Infektivnu kliniku, i tu je, sutradan, umro. Srce nije moglo da kuca od tolikog gnoja.

- Nikada pre nije bolovao, čak ni od dečjih bolesti, bio je zdrav kao dren. I zamislite, zbog infekcije zuba, u 21. veku, izgubio je život. Ko bi, pitam se, mogao da se pomiri s takvom činjenicom... I da preboli - rekla je Marija Novaković, Zoranova majka za domaće medije.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.