MISTERIJA PRONAĐENOG KOSTURA KOD NIŠA! Prve analize pokazale UŽASAVAJUĆE detalje , DNK je presudan!
Ilustracija, Foto: Printscreen/B92

jezivo

MISTERIJA PRONAĐENOG KOSTURA KOD NIŠA! Prve analize pokazale UŽASAVAJUĆE detalje , DNK je presudan!

Na kostima nisu pronađeni tragovi divljih životinja, pa je pretpostavka da su sitnije kosti sa ruku i stopala razneli psi lutalice ili glodari

Objavljeno:

Muškarac čiji je skelet pronađen 19.oktobra na njivi u okolini Pasi Poljane, bio je najmanje u sedmoj deceniji života i nije umro nasilnom smrću - ovo su prvi nalazi istrage koja je pokrenuta pronalaska ostataka ljudskog tela u ovom niškom prigradskom naselju. Za utvrđivanje identiteta preminulog čoveka, pak, moraće da se uradi DNK analiza, za šta će biti potrebno desetak dana.

Leš u poodmakloj fazi raspadanja pronašao je poljoprivrednik iz Pasipoljane Z.M., na njivi jedne meštanke, na oko 500 metara od seoskog groblja, nakon čega su alarmirani policija I istražni organi. On je prvo ugledao ljudsku lobanju, a nedaleko od nje još jeziviji prizor - kostur bez ruku i stopala, koje su, kako se sumnja, raznele sitnije životinje.

-Ono što je sigurno jeste to da je skelet star više meseci I da se radi o muškarcu starom preko 60 godina. Na kostima nisu uočeni bilo kakvi tragovi koji bi ukazivali na nasilnu smrt, ali nisu nađeni ni nikakav dokumenta koja bi potvrdila njegov identitet. Od garderobe su ostale jedino pantalone braon boje od nekog čvršćeg platna, kaže izvor "Blica".

No, jedan podatak na telu pokojnika, mkogao bi da suzi potragu I olakša utvrđivanje njegovog identiteta.

-Na vilici su uočeni protetski radovi starijeg datuma. Reč je o dva “mosta” kojim su nadograđeni nedostajući zubi. Reč je o kvalitetnom, “starinskom”, zubarskom radu, što takođe ukazuje da se radi o osobi koja je u to vreme bila dobrog imovinskog stanja. Ukoliko se pronađe zubni karton, to bi moglo da suzi i ubrza identifikaciju, dodaje naš sagovornik.

Identitet preminulog čoveka, ipak, moraće da se potvrdi DNK analizom.

-Sužen je krug rođaka nestalih sa kojim će biti upoređen DNK pronađenog tela. Za to će biti potrebno desetak dana, zbog specifične procedure koju stručnjaci moraju da izvedu da bi iz kostiju dobili DNK materijal, kaže naš izvor.

Na kostima nisu pronađeni tragovi divljih životinja, pa je pretpostavka da su sitnije kosti sa ruku i stopala razneli psi lutalice ili glodari.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.