POVREĐENA PORODILJA NA IZLASKU IZ BOLNICE: Detalji nesrećnog slučaja u Kragujevcu, hitno operisana!
UKC Kragujevac, Foto: Printscreen/RTV KRAGUJEVAC

UŽAS

POVREĐENA PORODILJA NA IZLASKU IZ BOLNICE: Detalji nesrećnog slučaja u Kragujevcu, hitno operisana!

Beba je sada kod kuće, dok je porodilja i dalje u bolnici, sada na Odeljenju ortopedije

Objavljeno: 11:54h

Žena koja se porodila u UKC Kragujevac teško je povređena na izlazu iz bolnice kada je sa bebom krenula kući! Nezvanično, porodilju su udarila neispravna vrata, nakon čega je pala i polomila kuk. Na svu sreću u tom trenutku beba nije bila u njenim rukama.

Beba je sada kod kuće, dok je porodilja i dalje u bolnici, sada na Odeljenju ortopedije. U UKC Kragujevac potvrdili su da je došlo do povrede žene 15. oktobra, pod nerazjašnjenim okolnostima, te da se žena još nalazi u bolnici na Odeljenju ortopedije i da je operisana.

"Od prijave nemilog događaja, 15. oktobra 2022. godine, kada je došlo do povređivanja porodilje pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prilikom njenog izlaska kući u UKC Kragujevac pokrenut je detaljan interni postupak ispitivanja činjenica", navodi se u saopštenju UKC Kragujevac.

Dodaju da procedura podrazumeva prikupljanje informacija i dokumentacije od Službe za tehničke poslove, Službe obezbeđenja, kao i medicinskih timova koji su učestvovali u porođaju, dijagnostici, lečenju i nezi povređene pacijentkinje.

"Finalni izveštaj koji će sadržati sveobuhvatne činjenice o povređivanju pacijentkinje u okviru objekta UKC Kragujevac, biće sačinjen u narednih nekoliko dana", kažu u UKC Kragujevac i dodaju da će javnost o tome biti informisana.

(Espreso / EuroNews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.