DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD VALJEVA: Vozač testiran na alkohol, krenuli u posetu manastirima!
Nesreća kod Valjeva, Foto: KURIR/SS

TUGA

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD VALJEVA: Vozač testiran na alkohol, krenuli u posetu manastirima!

Vozač Ž.M. (63) stao je pre brane kako bi pitao radnika obezbeđenja da li mogu da prepreče put preko brane Stubo-Rovni do manastira Lelić

Objavljeno:

U saobraćajnoj neseći kod Valjeva kada je došlo do prevrtanja minibusa dve osobe su poginule, a 17 je povređeno, sada se istragom utvrđuje koji je bio uzrok.

V.J. (63) iz Osladića i Lj. M. (77) iz Osečine poginule su, a 16 putnika je povređeno kada se minibus koji je vozio penzionere u obilazak manastira i Divčibara survao u provaliju kod brane Rovni u blizini Valjeva. Stravična nesreća dogodila se nešto pre 10 sati, kada je, navodno, popustila ručna kočnica na minibusu koji je sleteo u ambis dubok 50 metara.

Podignuta kočnica

"Vozač Ž.M. (63) stao je pre brane kako bi pitao radnika obezbeđenja da li mogu da prepreče put preko brane Stubo-Rovni do manastira Lelić, pošto na toj deonici postoji znak da je saobraćaj zabranjen. U tom momentu, ručna kočnica minibusa, koja je prema rečima očevidaca bila podignuta, popustila je i autobus sa 18 putnika je probio zaštitnu ogradu i sleteo je u provaliju duboku 50 metara", kaže izvor Kurira: "Na mesto nesreće odmah su poslate policijske i vatrogasno-spasilačke ekipe koje su počele sa izvlačenjem povređenih penzionera. V.J. je na mestu preminula, a troje putnika teško je povređeno. U popodnevnim satima u bolnici je umrla i Lj. M.", objašnjava sagovornik.

Izlet

Vozač Ž.M. na mestu tragedije je alkotestiran i utvrđeno je da nije konzumirao alkohol.

"Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja", dodao je izvor Kurira. Sagovornik Kurira iz istrage navodi da je izlet na koji su penzioneri krenuli organizovalo Udruženje penzionera iz Osečine.

"Povređeni putnici su, kao i vozač, mahom iz Osečine. Oni su krenuli na izlet na kome je trebalo da posete manastire, ali i Divčibare. Nažalost, putovanje se završilo tragično", navodi izvor koji se zadesio na mestu nesreće: "Scene na brani Rovni bile su jezive. Povređeni ljudi ležali su na livadi, kukali, zapomagali, dozivali pomoć. Vatrogasci i policajci su činili sve da im pomognu.

Često putovala

Rođaka stradale V.J. za Kurir kaže da je ona često išla na ekskurzije sa penzionerima, iako nije bila penzionerka.

"Krenula je sa komšinicom na izlet, kako smo čuli, ta druga žena je slomila ruku, a Vojka je stradala. Tragedija. Volela je da putuje, koristila je svaku priliku da ode negde, baš je bila divna žena", priča rođaka i nastavlja:

"Mi smo najpre čuli za udes, a posle i da je stradala naša rođaka. Pokušali smo da zovemo njenog muža i sinove, ali nikoga nema kod kuće, uopšte ne znamo šta se dogodilo", ispričala je rođaka.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.