MILICI JE UBICA PREREZAO VRAT NA PRAGU KUĆE: 12 godina od svirepog ubistva u SUBOTICI, ubica NIKAD NIJE PRONAĐEN
Milica Barašin, Foto: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

godišnjica smrti

MILICI JE UBICA PREREZAO VRAT NA PRAGU KUĆE: 12 godina od svirepog ubistva u SUBOTICI, ubica NIKAD NIJE PRONAĐEN

Igor Jurić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu, otac ubijene Tijane (15), kaže da je „mala Milica crna tačka, za sve građane Subotice, pre svega

Objavljeno:

"Tog 7. oktobra pre 12 godina je sve za mene stalo. Niko ništa ne pita, ne kaže, ne zove, a moje Milice nema. Nemam šta da vam kažem, nema ništa novo, osim da ubica mog deteta još uvek nije pronađen i uhapšen", kaže Svetlana Simendić, majka svirepo ubijene tinejdžerkeMilice Barašin.

Za Svetlanu su jesen, oktobar, a naročito novembar izuzetno teško vreme. Tek kada je uspela donekle da dođe sebi od šoka i tuge kada joj je ćerka ubijena, u novembru 2010. godine je počela da oseća ogromnu bol koja ne prestaje ni dan danas.

Da je Milica živa imala bi 28 godina, ali nepoznati napadač i ubica sa kapuljačom prekinuo je mladi život na samo stotinjak metara od kućnog praga, pored Somborske pruge.

milica barašanin
foto: Printskrin Youtube / Radio Televizija Vojvodine

Devojčica je tada živela sa majkom, dedom i bakom, tek što se porodica doselila iz Sombora u Suboticu, međutim, nakon tragedije koja ih je zadesila, ubrzo je od tuge za unukom preminuo deda, Svetlanin otac, a zdravlje bake, njene majke, se značajno pogoršalo i danas ima velike teškoće.

Kobnog dana, 7. oktobra, Milica se vraćala kući iz grada, gde je bila sa drugaricama, imala je slušalice u ušima, i oko 21 sat uveče, s leđa joj je prišao ubica i mesarskim nožem joj prerezao vrat. Nož kojim je ubijena nije nikada pronađen, a utvrđeno je da je počinilac zločina bio najverovatnije dešnjak. Devojčici je osim smtnog uboda, naneo i povrede na jagodicama prstiju na ruci, pošto je pokušala da se odbrani. Majka je bila zabrinuta što je nema, izlazila je na kapiju, odakle gotovo da se vidi mesto tragedije.

Milica nikada nije došla kući. Ubio je i pobegao. Nestao je bez traga i već 12. godinu uspešno izmiče pravdi.

- Kao da još uvek stojim na kapiji i čekam svoje dete. Taj osećaj me nikada nije napustio. Niko ništa ne pita, a ne pitam ni ja više nikoga ništa. Moram da budem jaka, a sve liči na san. Mislim da nikoga više nije briga za moje dete - kaže majka.

Milica Barašin je sahranjena u Somboru, a trenutno u tom gradu ponovo živi i njena baka. Kad god je u mogućnosti Svetlana Simendić poseti majku i ćerkin grob, a odlazak do večne kuće njene jedinice svaki put otvara najbolnije rane.

Zvaničnih podataka o osumnjičenim licima u ovom slučaju nikada nije bilo, a do porodice su stizale razne nezvanične informacije što je dodatno produbljivalo njihovu bol.

- Pomirena sam sa sudbinom. Verujem da im je ubica umakao i da će biti otkriven jedino ako se sam oda ili počini novi zločin, pošto imaju njegov DNK – kaže Svetlana Simendić.

Igor Jurić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu, otac ubijene Tijane (15), kaže da je „mala Milica crna tačka, za sve građane Subotice, pre svega“.

- Ostali smo dužni i Svetlani i porodici male Milice mnogo toga, pre svega, da pronađemo ubicu, i da porodica dođe do pravde, ukoliko tu pravda postoji. Jako mi je žao zbog svega i Svetlana je očit primer kako smo svi okrenuli leđa i kako niko za tu devojčicu ne pita niti je spominje.

Igor Jurić
Igor Jurićfoto: Privatna arhiva

Osim, kada se mediji podsete da je godišnjica njene smrti. Svetlana je primer da niko iz intitucija ne razgovara, ne pruža podršku i, ponoviću, Milici i njenoj majci ostali smo dužni mnogo toga i jako mi je žao zbog sudbine same devojčice – kaže Jurić.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.