BILO PROPUSTA U RADU CENTRA U VRŠCU! Stigli rezultati nadzora u slučaju zločina koji je potresao Srbiju
Slika sa lica mesta, Foto: 192 instagram

POKAZALI REZULTATI ISPITIVANJA?

BILO PROPUSTA U RADU CENTRA U VRŠCU! Stigli rezultati nadzora u slučaju zločina koji je potresao Srbiju

Kako nezvanično saznaje u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje

Objavljeno: 13:50h

U radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta pokazali su prvi rezultati nadzora, saznaju Novosti nezvanično.

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako nezvanično saznaje u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako nam je rečeno, ne može biti jedan krivac.

- Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo - rečeno nam je nezvanično.

Vršac
foto: Printscreen/facebook

- Sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Proverava se da li ju je i otac primio, mada se pretpostavlja da jeste, i da je to mogući okidač da počini ono što je uradio.

Otac koji je najpre golim rukama zadavio sopstveno dete, a zatim presudi sebe i njegova supruga, odnosno majka deteta, kako saznajemo, nisu bili u brakorazvodnoj parnici, i on nije hteo razvod. Detretova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć, jer je suprug prema njoj bio nasilan.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.