KEKIN ČOVEK SKOČIO SA ZGRADE U CENTRU BEOGRADA! Obdukcija je pokazala JEDNO, prijatelji tvrdili drugo
Nenad Grujović, Foto: Filip Plavčić, Nemanja Pančić

PRIČE IZ PRESTONICE

KEKIN ČOVEK SKOČIO SA ZGRADE U CENTRU BEOGRADA! Obdukcija je pokazala JEDNO, prijatelji tvrdili drugo

U martu 2016. Grujović je nepravosnažno osuđen na 10 godina zbog pljačke, ali je oslobođen za ubistvo radnika obezbeđenja, jer nije bilo moguće utvrditi ko je od trojice razbojnika pucao

Objavljeno:

Nenad Grujović (41), poznatiji kao Crni Gruja, poginuo je u novembru 2018. godine kada je pao kroz prozor stana u kom živi na prvom spratu zgrade u Đušinoj ulici u centru Beograda.

U policiji se pretpostavljalo da je Gruja skočio u paranoji, misleći da neko hoće da provali u stan i da ga ubije. Obdukcija je potvrdila da je osuđeni kriminalac i član Kekinog klana, u noći između utorka i srede izvršio samoubistvo.

U trenutku kada je Grujović skočio sa prozora u stanu je bila i njegova supruga. Ona je pozvala Hitnu pomoć i Grujović je odvezen u Urgentni centar.

Nema oproštajnog pisma

Kako se saznaje od izvora iz istrage, incident se dogodio u utorak oko 21.30. Grujović je pao kroz takozvani "francuski balkon" sa osam metara visine na trotoar i ostao da leži u lokvi krvi.

- Kada je stigla Hitna pomoć, Grujović je davao znake života i odmah je prebačen na odeljenje reanimacije u Urgentnom centru, gde je nažalost ubrzo preminuo - kaže sagovornik.

Prema njegovim rečima, policija tokom uviđaja nije pronašla oproštajno pismo.

- Pregledom snimaka sigurnosnih kamera koje su postavljene u ovoj zgradi, koja ima i fizičko obezbeđenje, utvrđeno je da niko nije ulazio ili izlazio iz stana, koji Grujović, inače, iznajmljuje. Uviđajem nije pronađen nijedan dokaz da je on na silu gurnut preko balkona - objašnjava izvor.

On dodaje da je Gruja u poslednje vreme strahovao za svoj život, pa se zbog toga pretpostavlja da je u trenutku nervnog rastrojstva pomislio da neko dolazi da ga ubije i da je zbog toga skočio. Telo nastradalog Grujovića prebačeno je na Institut za sudsku medicinu.

- Ne znamo šta i kako se desilo i molim vas za razumevanje - kratko je rekao Grujovićev otac, dok su se iz stana čuli jecaji udovice Nele.

Nenad Grujović
foto: Nemanja Pančić

Njegovi prijatelji i poznanici za pojedine medije ispričali su da im je "neverovatno da se ubio", kao i da nije bilo nikakvih znakova koji upućuju da je tako nešto moguće. Ipak, obdukcija je to potvrdila.

Podsetimo, Grujović je imao debeo dosije u policiji i bio je povezivan sa "novobeogradskim klanom" i vođom ove grupe Dejanom Stojanovićem Kekom.

Grujović je sa dvojicom saučesnika 24. marta 2006. učestvovao u pljački transporta novca ispred pošte u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, kada je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović.

Odmah nakon te pljačke Grujović je pobegao iz zemlje, ali je krajem te iste godine uhapšen u Beču i isporučen Srbiji, gde je u pritvoru proveo devet i po godina. Suđenje za pljačku i ubistvo počinjalo je čak četiri puta iz početka, zbog čega je Evropski sud za ljudska prava naložio državi Srbiji da mu isplati 6.000 evra odštete, jer suđenje nije završeno u razumnom roku.

Oslobođen za ubistvo

U martu 2016. Grujović je nepravosnažno osuđen na 10 godina zbog pljačke, ali je oslobođen za ubistvo radnika obezbeđenja, jer nije bilo moguće utvrditi ko je od trojice razbojnika pucao.

Istom odlukom oduzeta mu je imovinska korist od tog razbojništva i naloženo mu je da po pravosnažnosti presude u budžet Srbije uplati četiri miliona dinara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.