Šarićev saradnik platio kauciju od 400.000 EVRA i IZAŠAO NA SLOBODU! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

ne oseća se krivim

Šarićev saradnik platio kauciju od 400.000 EVRA i IZAŠAO NA SLOBODU! (FOTO)

On je negirao da je na bilo koji način povezan sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret. Rekao je da je sa Darkom Šarićem blizak prijatelj iz detinjstva. Ispričao je da od 1990. živeo u Holandiji gde je radio na aerodromu, a potom u jednoj sportskoj školi kao menadžer
Objavljeno: 23:01h

Darko Tošić, saradnik Darka Šarića optužen da je učestvovao u švercu više od 5,8 tona kokaina, pušten je danas iz pritvora nakon što je platio jemstvo od 400.000 evra. Tošiću je oduzet pasoš i zabranjeno mu je da napušta boravište.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tošićev branilac Dejan Lazarević rekao je za KRIK da je Tošić juče položio jemstvo koje je odredio sud i da je danas izašao iz pritvora.

Tošić se prvi put na suđenju pojavio u septembru prošle godine kada je, posle ukinute presude, postupak protiv Šarićeve grupe za šverc kokaina počeo iznova.

On je negirao da je na bilo koji način povezan sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret. Rekao je da je sa Darkom Šarićem blizak prijatelj iz detinjstva. Ispričao je da od 1990. živeo u Holandiji gde je radio na aerodromu, a potom u jednoj sportskoj školi kao menadžer.

foto: Dado Đilas

Tošić nije želeo da odgovori gde je bio u periodu koji spominje optužnica.

- Mogu samo da kažem da tad nisam bio na teritoriji Srbije ni Crne Gore - ponovio je nekoliko puta.

Tošić je uhapšen u Holandiji u julu 2015, nekoliko dana pre nego što mu je, kao članu Šarićeve grupe, izrečena kazna na 13,5 godina zatvora zbog učešća u međunarodnom švercu kokaina.

Kako piše u optužnici, Tošić je od septembra do oktobra 2009, kada je kod Montevidea u Urugvaju zaplenjeno dve tone droge sa jahte "Maui", prenosio naloge i uputstva nepoznatom članu grupe čiji je šifrovani nadimak "Kalipso", a povratne informacije prenosio Šarićevom rođaku Željku Vujanoviću. Vujanović je sa teritorije Srbije te informacije dalje prosleđivao organizatorima grupe – Šariću i Goranu Sokoviću. Tužilaštvo navodi da je Tošić u grupi imao nadimak Šljivo ili Administracija, što je on u svojoj odbrani negirao.

Tokom prvog suđenja Tošića je branila Vesna Lončar, supruga ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

BONUS VIDEO: Hapšenje dvojice napadača na žandarma u Novom Sadu

(Espreso.co.rs/krik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.