PREMINUO ČASLAV MILISAVLJEVIĆ!
Časlav Milisavljević, Foto: Printskrin/RTS

UPRAVO SAOPŠTENO

PREMINUO ČASLAV MILISAVLJEVIĆ!

Sahrana će se obaviti na groblju u njegovom rodnom Srbovcu sutra u 13 časova

Objavljeno: 14:42h

Novinar u penziji Časlav Milisavljević preminuo je posle kraće i teške bolesti u Kosovskoj Mitrovici u 76. godini.

Časlav Milisavljević bio je spiker i novinar, samouki samostalni umetnik, ljubitelj slikarstva, duboreza, krasnopisa i očuvanja srpskog ćiriličnog pisma, kulture i umetnosti uopšte, javlja Radio Kosovska Mitrovica Sever.

Od osnivanja Radio Kosovske Mitrovice bio je deo kolektiva i dugogodišnji urednik, prvo programa na srpskom jeziku, a potom koordinator i glavni i odgovorni urednik.

1 / 4 Foto: Profimedia

Jedan je od osnivača likovne kolonije "Sokolica", za čiju organizaciju se svesrdno zalagao i širio mnogobrojna poznanstva sa svim slikarima iz zemlje i regiona, a poslednji svoj doprinos kulturi dao je na mitrovačkom 28. Festivalu kulture kao organizator likovne kolonije u sklopu manifestacije takođe u svojstvu jednog od osnivača "Sabora kulturnog stvaralaštva".

Osim toga pokazao je svoju humanost radeći kao član odbora za izgradnju crkve u Srbovcu, za koju je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević najavio da će uskoro biti osvećena.

Bio je i odbornik Opštine Zvečan u ranijem sazivu.

Radio Kosovska Mitrovica će organizovati komemorativni skup danas u 15 časova u Mitrovačkom dvoru. Sahrana će se obaviti na groblju u njegovom rodnom Srbovcu sutra u 13 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.