VUKOTIĆA PRATILI 4 MESECA PRE LIKVIDACIJE? Pojavili se novi detalji ubistva vođe "škaljaraca"
Jovan Vukotić, Foto: MUP

istraga u toku

VUKOTIĆA PRATILI 4 MESECA PRE LIKVIDACIJE? Pojavili se novi detalji ubistva vođe "škaljaraca"

Vukotić je, podsetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar

Objavljeno:

Ubijeni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić (42), u Istanbulu je živeo od prošle godine i to pod imenom Predrag Popović! Turski istražitelji otkrili su da je u Istanbulu živeo sa lažnom boravišnom dozvolom na ime Popovića i sa svojom slikom u dokumentima.

Vukotić je, podsetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu "škaljaraca". Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe "kavčana", Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: MUP

- Turski istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen četiri meseca, a odmah posle likvidacije ispord njegovog automobila su pronađena tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan ispod poda vozila i dva unutar gepeka. Takođe, otkriveno je i da 8. septembra nisu prvi put krenuli na Vukotića, odnosno da su i ranije pokušavali da ga likvidiraju na identičan način, ali nisu pronašli pravu priliku - otkrili su turski istražitelji.

Tokom istrage, kako saznajemo, otkriveno je i da su u pripremi i samoj likvidaciji za koju je navodno plaćeno milion evra, učestvovale dve ekipe.

Radoje Živković
Radoje Živkovićfoto: MUP

- Jedna je bila zadužena za praćenje Jovana Vukotića. Bukvalno su pratili svaki njegov korak puna četiri meseca i to po nalogu vođa kavačkog lana. Druga ekipa, sa kojom su stalno bili na vezi, morala je da bude spremna i da puca čim im se javi da se prilika ukazala - otkrili su navodno pripadnici turskih službi bezbednosti i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

Bonus video:

00:06

Hapšenje napadača u Ulici admirala Geprata

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.