"VOLEO BIH DA...": Evo šta je na SUDU rekao inženjer iz Bosne kome se sudi za UBISTVO Srpkinje Mire Kostov!
Mira Kostov, Foto: Printscreen

izgovorio samo dve rečenice...

"VOLEO BIH DA...": Evo šta je na SUDU rekao inženjer iz Bosne kome se sudi za UBISTVO Srpkinje Mire Kostov!

Advokat Harald Baumgartl rekao je da njegov klijent ne želi da komentariše navode optužnice da je Kostov ubio iz pohlepe i da bi prikrio provalu

Objavljeno:

Suđenje Milanu R. (53) , državljaninu Bosne i Hercegovine, za ubistvo penzionerke Mire Kostov (67), inače srpske državljanke, u decembru 2020. godine u Minhenu počelo je juče pred okružnim sudom.

Kako prenosi Merkur.de, Milan R. je na početku suđenja naveo da je po zanimanju mašinski inženjer. Milan R. je, da podsetimo, optužen da je ubio penzionerku Miru Kostov, opljačkao je i pobegao. Lisice na ruke stavljene su mu na granici sa Srbijom, a odao ga je DNK trag ispod ženinih noktiju.

- Pola života sam proveo u zatvoru. Voleo bih da mogu da vratim vreme unazad - bilo je sve što je Milan R. rekao pred sudom na jučerašnjem prvom ročištu, nakon čega je odbio da dalje iznosi svoju odbranu.

Mira Kostov
Mira Kostovfoto: Facebook

Milan R. je, prema stavu tužilaštva, za bogatu penzionerku saznao od svog sina, koji je kratko vreme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u BiH, ispričao o bogatoj ženi koja poseduje nekoliko imanja, a kod koje stanuju građevinski radnici kojima kiriju naplaćuje u gotovini, pa je Milan R. skovao plan.

- On je stigao u Minhen i uputio se u kuću Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Udario ju je oštrim oruđem najmanje osam puta, sve dok nije pala na zemlju u lokvi krvi. To mu nije bilo dovoljno, pa ju je udario u glavu - navodi se u optužnici.

Advokat Harald Baumgartl rekao je da njegov klijent ne želi da komentariše navode optužnice da je Kostov ubio iz pohlepe i da bi prikrio provalu.

- Uprkos tome, Milan R. je ustao i rekao sudiji Voleo bih da mogu da vratim vreme unazad - prenosi Merkur.de.

Kako mediji navode, Milanu R. preti doživotni zatvor.

Kako smo ranije pisali, prema rečima portparola policije Svena Milera, Mira je poreklom iz Srbije, ali je imala i nemačko državljanstvo. Policija veruje da je ona ubijena između 24. i 27. decembra. Kako ne bi remetila istragu policija nije komentarisala način na koji je ubijena.

- Po celom telu je pronađeno više povreda. Na nju nije pucano - bilo je sve što je saopštio.

Mira Kostov živela je sama u kući. Međutim, s vremena na vreme iznajmljivala je nekoliko soba, uglavnom ljudima sa prostora bivše Jugoslavije koji su dolazili u Minhen. Međutim, trenutni podstanari nisu bili tu tokom božićnih praznika, a pronašao ju je jedan od njih kada se u nedelju vratio u njen dom.

- Mira je pronađena u kuhinji. Leš je bio u lokvi krvi - pišu nemački mediji.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.