PREMINULA ŽENA IZ MAJDANPEKA IZ ČIJIH SU RANA IZLAZILI CRVI: Članovima njene PORODICE preti do 8 godina ZATVORA
Nesrećna žena, Foto: Privatna arhiva/Kurir

JEZIVO!

PREMINULA ŽENA IZ MAJDANPEKA IZ ČIJIH SU RANA IZLAZILI CRVI: Članovima njene PORODICE preti do 8 godina ZATVORA

Nezvanično se saznalo i da je ona tako bolesna "smetala nevenčanom suprugu i njegovoj deci", te da su je smestili u hladnu i zapuštenu ostavu

Objavljeno:

Žena (59) iz okoline Majdanpeka, koju je porodica ostavila u hladnoj ostavi da živa truli dok su joj iz rane izlazili crvi, preminula je u ranim jutarnjim časovima u Opštoj bolnici u Majdanpeku. Članovima njene porodice zbog zanemarivanja sa smrtnim ishodom preti do osam godina zatvora.

Seoski lekar pronašao je nesrećnu ženu u veoma lošem stanju i "dosta zanemarenu".

Centar za socijalni rad u Majdanpeku obavešten je o smrti zanemarene žene, a kako Kurir piše, niko od njene porodice nije kontaktirao s njima. Na pitanja šta je do sada ustanovio CSR o ovom slučaju, kao i ko će organizovati sahranu preminule žene, nisu dobili odgovor.

Doktor Marko Radulović, direktor Opšte bolnice u Majdanpeku, potvrdio je da je pacijentkinja preminula u ranim jutarnjim časovima, kao i da je CSR obavešten.

- Ne možemo davati dodatne informacije zbog Zakona o zaštiti i pravima pacijenata - naveo je on.

Majdanpek
foto: Privatna arhiva/Kurir

Kako se nezvanično saznaje, policiji u Boru za sada nije podneta nikakva prijava.

- Ženu niko nije ubio niti maltretirao, policija za sada neće reagovati. Ukoliko Centar za socijalni rad podnese prijavu za zanemarivanje, policija će ispitati slučaj - naveo izvor Kurira.

Preminula žena se u januaru šlogirala, a nakon toga je ostala i nepokretna. Tada su klinički nalazi i ispitivanja pokazali da se radi o stanju infarkta mozga s posledičnom levostranom slabošću, poremećajem govora i mentalnim smetnjama, a uz to se u izveštaju navodi da je pacijentkinja odbila bolničko lečenje.

Nezvanično se saznalo i da je ona tako bolesna "smetala nevenčanom suprugu i njegovoj deci", te da su je smestili u hladnu i zapuštenu ostavu, u kojoj su ranije držali zimnicu. Nisu je ni kupali, već su je samo prskali sprejom kada se pojavio dekubitis od ležanja.

Zaštitnik građana: Utvrdićemo ko je odgovoran

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kako bi se utvrdilo čija je odgovornost. Obavestili smo ga da se sve završilo smrtnim ishodom.

- Još uvek nije istekao rok za dostavljanje izjava nadležnih organa, rok za to je još nedelju dana. Sigurno nećemo stati samo na njihovom izjašnjenju, već ćemo nastaviti postupak dok se ne utvrdi ko je odgovoran - rekao je Pašalić.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.