SPEKTAKULARNA AKCIJA ŽANDARMERIJE: Kao na filmu sproveli Belivukove vojnike u sud, NASTAVLJA SE SUĐENJE (VIDEO)
Žandarmeria ispred Specijalnog suda, Foto: Nenad Kostić

JAVLJENO JE

SPEKTAKULARNA AKCIJA ŽANDARMERIJE: Kao na filmu sproveli Belivukove vojnike u sud, NASTAVLJA SE SUĐENJE (VIDEO)

Na današnjem pripremnom ročištu bi trebalo advokati odbrane da nastave sa uvodnim izlaganjima

Objavljeno: 09:13h

U Specijalnom sudu u Beogradu u 9.30 časova se očekuje nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv organizoven grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Više marica u pratnji džipova Žandarmerije prošli su i ušli u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Na današnjem pripremnom ročištu bi trebalo advokati odbrane da nastave sa uvodnim izlaganjima, a i da se pročita druga optužnica.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Inače, Belivuk, Miljković i ostali optužen su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok su četvoro došli sa slobode, a troje svedoka okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

00:23

DOLAZAK OPTUŽENIH U SPECIJALNI SUD Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema ovom sporazumu on će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je inače optužen za šest ubistava, oružje i otmicu za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 15 godina pristali da svedoce svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužznicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

1 / 10 Foto: Nenad Kostić

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optužen su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok su četvoro došli sa slobode, a troje svedoka okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.