ZA POLA GODINE U SRBIJI STRADALA 42 MLADA VOZAČA: Stručnjak otkrio koji UZROCI dovode do TRAGEDIJA
Nesreća, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

UŽAS

ZA POLA GODINE U SRBIJI STRADALA 42 MLADA VOZAČA: Stručnjak otkrio koji UZROCI dovode do TRAGEDIJA

U proseku leti mesečno smrtno strada 50 ljudi, a oko 2.000 osoba zadobije povrede u saobraćajnim nezgodama

Objavljeno: 23:08h

U toku letnjih meseci na srpskim drumovima život je izgubilo 147 osoba. U prvoj polovini godine poginula su 42 mlada vozača, 11 više nego u istom periodu lane. U jučerašnjem udesu kod Leskovca poginuo je 24-orogodišnji mladić, a pet osoba je povređeno.

Svakoga dana u letnjim mesecima se dogodi oko 100 saobraćajnih nezgoda. U proseku leti mesečno smrtno strada 50 ljudi, a oko 2.000 osoba zadobije povrede u saobraćajnim nezgodama.

U 2022. godini, prema preliminarnim podacima, u letnjim mesecima poginulo je 147 osoba.

1 / 4 Foto: Instagram/192_rs

- Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, prenoćiti negde nego plaćati velike kazne za vožnju pod dejstvom alkohola - kaže kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u 2022. godini jesu brzina i alkohol. Svako treće lice je nastradalo zbog velike "brzine" dok je zbog vožnje pod dejstvom alkohola nastradalo 14 odsto lica u saobraćaju, odnosno svako sedmo lice.

- Ukoliko skrivite saobraćajnu nezgodu pod nedozvoljenim dejstvom alkohola da ćete platiti svu štetu koja je nastala u saobraćajnoj nezgodi a ona se vrlo često meri milionima dinara - kaže Okanović.

Damir Okanović
foto: RTS/Printscreen

Za period januar-jul 2022. godine poginula su 42 mlada vozača, 11 više nego u istom periodu prošle godine.

Ako posmatramo podatke o broju pijanih vozača koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama, može se uočiti da je u poslednje tri godine tako život izgubilo 17 odsto ukupno stradalih, a čak 27 odsto mladih.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.