NOVI SLUČAJ TROVANJA U NIŠU! Svi otrovani ISTOM SUPSTANCOM, BRZO se JAVILI SIMPTOMI
ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

STRAŠNO

NOVI SLUČAJ TROVANJA U NIŠU! Svi otrovani ISTOM SUPSTANCOM, BRZO se JAVILI SIMPTOMI

Dana 25. avgusta 2022. stigao je rezultat da je toksikološko hemijskom analizom krvi i urina pacijenta

Objavljeno: 13:44h

Nakon što se 17. avgusta desilo trovanje oca i dvoje dece starih tri i šest godina atropinom, nakon što su jeli kačamak od heljdinog brašna, u Nišu je zabeležen još jedan slučaj intoksikacijom ovom otrovnom materijom, saznaje Blic.

Kako je potvrđeno u Kliničkom centru u Nišu, 23. avgusta Klinice za endokrinologiju dijabetes, i bolesti metabolizma, javio se muškarac rođen (42) koji je prema njegovim rečima, nakon vesti o nedavnom trovanju porodice iz Niša heljdinim brašnom, prepoznao kod sebe neke od simptoma trovanja.

On je naveo da je i sam kako ističe česti konzument pomenute namirnice. U momentu javljanja lekaru na ovoj klinici, pacijent nije imao ni jedan simptom mogućeg trovanja. Lekar Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma je obzirom na prethodno poznatu činjenicu o dokazanom prisustvu atropina u heljdinom brašnu, poslala uzorke krvi i urina na toksikološku analizu.

Dana 25. avgusta 2022. stigao je rezultat da je toksikološko hemijskom analizom krvi i urina pacijenta, dokazano prisustvo atropina. Rezultat ne kvantifikuje o kojoj se količini atropina radi. Pacijent nije imao nikakve simptome trovanja i njegovo opšte stanje nije zahtevalo detoksikaciju ili hospitalizaciju te je pušten iz UKC Niš. Pacijent se više nije javljao lekaru, navode u Kliničkom centru u Nišu.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.