Tužilaštvo traži veću robiju za Čumeta!
Foto: Dado Đilas

Nezadovoljni presudom od 2,8 godina

Tužilaštvo traži veću robiju za Čumeta!

Tom presudom Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Buhu na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog prikrivanja krivičnog dela
Objavljeno: 16:07h

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu uložilo je danas žalbu na presudu kojom je nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume u novembru prošle godine osuđen zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je bio optužen.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tom presudom Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Buhu na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja i zbog ugrožavanja sigurnosti policijca Milana Ljubenovića, pripadnika obezbeđenja njegove bivše supruge Ivane Buhe.

foto: Fonet

Istom presudom Buha je oslobođen za podstrekavanje vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog "Ferarija" prekucavanjem broja šasije motora, dok je sud tada odbio optužbu da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge koja ga je i prijavila policiji za niz krivičnih dela.

Tužilaštvo žalbom traži od Višeg suda u Beogradu da se Buhi za dela za koja je osuđen izrekne strožija kazna i predlaže tri godine zatvora. Za dela za koje je oslobođen optužbi i za koje je optužba odbijena, tužilaštvo traži da se u tom delu presuda ukine i naloži novo suđenje.

U žalbi se navodi da je prvostepeni sud izvršio bitne povrede odbredni krivičnog postupka, Krivičnog zakonika, da je nepotpuno utvrdio činjenično stanje i da kazna Buhi treba da bude strožija.

BONUS VESTI:

ESPRESO TVITER Miša Vacić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.