SIN VLASNIKA KLADIONICE IZ ČAČKA UBIJEN JE PRE TAČNO 6 GODINA: Strahinja UPLAŠENO pozvao majku pa PAO MRTAV
Strahinja Ičelić, Foto: Facebook, Strahinja Ičelić

SAČEKALI DA SE VRATI KUĆI

SIN VLASNIKA KLADIONICE IZ ČAČKA UBIJEN JE PRE TAČNO 6 GODINA: Strahinja UPLAŠENO pozvao majku pa PAO MRTAV

Na licu mesta pronađene su tri čaure

Objavljeno:

Na današnji dan pre šest godina ubijen je Strahinja Ičelić (28) iz Čačka.

Sin vlasnika kladionice ubijen je 24. avgusta 2016. na terasi svog stana u Čačku. Tog dana Strahinja se vraćao kući taksijem i usput se čuo sa majkom kojoj je rekao da je primetio da ga neko prati. Samo nekoliko trenutaka kasnije napadači su sačekali da se mladić vrati kući, a kad se pojavio na terasi stana u prizemlju, pucali su u njega. Strahinja je uspeo da uđe u stan i sedne na krevet.

Pošto se vrata stana automatski zaključavaju, majka nije mogla da uđe u stan, pa je to učinio jedan njegov drug, ali preko terase. Zatekao je Ičelića na krevetu kako krvari. Na licu mesta pronađene su tri čaure. Strahinja je odmah nakon ranjavanja prevezen u čačansku bolnicu u kojoj je ubrzo preminuo.

Policija je posle nekoliko meseci uhapsila osumljičene za ubistvo Strahinje, Vladimira Tripkovića (33), Nenada Kalajdžića (32) i Sašu Ljuboju (39).

Novembra 2016. godine trojica osumnjičenih zaključila su sa Višim javnim tužilaštvom sporazum o priznavanju krivice, nakon čega je Vladimir Tripković osuđen na sedam i po godina zatvora, a njegovi saučesnici Nenad Kalajdžić na devet meseci i Saša Ljuboja na šest meseci zatvorske kazne.

1 / 3 Foto: Facebook

Samo nekoliko dana posle ubistva zamenik Višeg javnog tužioca u Čačku rekao je da je Strahinja likvidiran u obračunu kriminalnih grupa u ovom gradu, ali motiv do danas nije zvanično utvrđen. Strahinji su duže vreme upućivane pretnje, praćen je, posmatran. Sve to ukazuje da je ubistvo bilo planirano. Čak su mi u više navrata tražili 20.000 evra kako on ne bi bio njihova meta.

Ove navode izneo je posle presude, za koju smatra da je sramna, Strahinjin otac Rajko.

"Pričao je da im ne da ni dinara, jer će onda tražiti 40.000, pa 80.000 evra", rekao je tada Ičelić.

Inače, Ičelić se pre ubistva spremao da ide na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne zbog toga što je 2012. godine ispred čačanskog kluba "Montana" mačetom isekao ruku tada sedamnaestogodišnjem D. T. On se iz zatvora vratio nepunih mesec dana pre nego što je likvidiran.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.