STRAVIČNA TRAGEDIJA OBELEŽILA ŽIVOT BOŽIDARA DELIĆA: Unuk (9) generala pronađen OBEŠEN, dečaku nije bilo SPASA!
Božidar Delić, Foto: Nebojša Mandić

TUGA!

STRAVIČNA TRAGEDIJA OBELEŽILA ŽIVOT BOŽIDARA DELIĆA: Unuk (9) generala pronađen OBEŠEN, dečaku nije bilo SPASA!

Delić se dugo lečio od raka, a isticao je da se na operacionom stolu VMA našao više od 11 puta zbog kancera koji mu je utvrđen 2012. godine

Objavljeno: 16:06h

General Božidar Delić (66) preminuo je danas nakon duge i teške bolesti, potvrdila je Nova demokratska stranka Srbije.

Delić se dugo lečio od raka, a isticao je da se na operacionom stolu VMA našao više od 11 puta zbog kancera koji mu je utvrđen 2012. godine.

Učestvovao je u ratu u Hrvatskoj i obavljao dužnost načelnika štaba 715. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske u vreme rata u Bosni i Hercegovini. Bio je komandant 549. mehanizovane brigade Vojske Jugoslavije tokom rata na Кosovu i Metohiji, a potom i komandant Beogradskog korpusa.

Rođen je u Petrovcu kod Đakovice 8. januar 1956. godine.

Bio je narodni poslanik i potpredsednik Narodne skupštine iz redova Srpske radikalne stranke. Posle raskola u stranci 2008. godine Delić je prešao u Srpsku naprednu stranku, ali se 2011. vratio se u radikale. Nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, kad SRS nije prešla cenzus, ušao je u sukob sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem i isključen je iz članstva.

Potom je bio zamenik predsednika pokreta "Ljubav, vera, nada" i predsednik udruženja "Nema nazad - iza je Srbija".

1 / 3 Foto: Beta

Tragedija u Rakovici

U januaru 2021. godine unuk (9) srpskog generela Božidara Delića se obesio u svojoj sobi u stanu u Beogradu.

Dečak (9) kojeg su roditelji pronašli obešenog u njegovoj sobi najverovatnije je izgubio život zbog učešća u „Blackout izazovu“ na društvenoj mreži TikTok.

Ovaj „izazov“ podrazumeva da deca stave sebi kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju taj čin mobilnim telefonom sve dok ne padnu u nesvest. „Igra gušenja“ ili kako se još zove „Izazov onesvešćivanja“ je, nažalost, trend među mališanima.

Deca koja gledaju snimak najpre se smeju, potom bivaju uplašena da li će se njihov drug ili drugarica povratiti iz nesvesti, a sve se završava divljenjem i „ohrabrivanjem“ kako je „junak izazova“ ispao „pravi car“, „neuništiv“, „hrabar“, „Bog“...

Želju da prate i učestvuju u „izazovima“ objašnjavaju jednom jedinom rečju – drama. Uzbuđenje koje bi trebalo da osete zbog pobede u nekom sportskom takmičenju deca su zamenila adrenalinskim uzbuđenjem zbog „hodanja po žici na ivici života i smrti“.

Prema prvim informacijam dečak se bio zaključao u stanu pa su morali da obijaju vrata.

Ekipa Hitne pomoći je pokušala da ga reanimira, međutim, dečak je preminuo.

1 / 5 Foto: RINA

Prema nezvaničnim saznanjima, prijatelji porodice dečaka tvrde da on nije na telefonu imao instaliranu tu aplikaciju.

Komšije su rekle da je Đ. S. bio dobro dete i odličan đak, da nije imao probleme sa drugovima i uvek je bio veseo. Trenirao je džudo, a pošto je navodno nađen sa pojasom od kimona oko vrata, sada se istražuje da li je pokušavao nešto da izvede, pa se sve pretvorilo u nesrećan slučaj.

Dečak je ostao sam u stanu, u Ulici Bože Baucala, dok su njegovi roditelji sa mlađim detetom nakratko otišli do prodavnice. U povratku, vrata su bila zaključana, o on nije odgovarao na pozive, pa su pozvali policiju i vatrogasce da razvale prozor kako bi ušli u stan. Kada su ušli u njegovu sobu, zatekli su stravičan prizor.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.