DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE KOD LESKOVCA: Vođa puta POGINUO, među povređenima i DECA!
Nesreća, Foto: Printscreen/RTS

JEZIVO

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE KOD LESKOVCA: Vođa puta POGINUO, među povređenima i DECA!

Niška Hitna pomoć je sa četiri ekipe prevezla petoro povređenih u Urgentni centar u tom gradu, dok je leskovačka dovezla dvoje, te je u Nišu trenutno sedmoro odraslih i dvoje dece.

Objavljeno:

Jedna osoba je preminula, dok su 22 povređene prilikom prevrtanja autobusa na auto-putu Leskovac-Niš. Nesreća se dogodila jutros oko 5 sati.

Niška Hitna pomoć je sa četiri ekipe prevezla petoro povređenih u Urgentni centar u tom gradu, dok je leskovačka dovezla dvoje, te je u Nišu trenutno sedmoro odraslih i dvoje dece.

Na odeljenju opservacije Urgentnog centra KC Niš nalazi se sedam osoba: devojčica 2014. godište, pet ženskih osoba rođenih 1956, 1969, 1993, 1973 i 1984., jedan muškarac rođen 1964. godine. - Svi pacijenti su svesni, komunikativni i trenutno stabilnih vitalnih parametara. Dijagnostika je u toku i utvrđuje se stepen povreda, kažu u KC NIŠ, prenosi Blic.

Na odeljenju opservacije nalazi se devojčica (7) i pet ženskih osoba. Svi pacijenti su svesni, komunikativni i stabilnih vitalnih parametara. U toku je dijagnostika i utvrđuje se stepen povreda.

Prvi je u KC Niš dovezen dečak starosti 13 godina iz Vojvodine, primljen je sa nagnječenjem stomaka na opservaciju i dalju dijagnostiku.

Među povređenima je i muškarac (1953) koji je zadobio otvoreni prelom ruke i prelom rebara. On je hitno uveden u salu i operacija je u toku.

Na licu mesta je preminuo vođa puta.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

Podsetimo, nesreća se dogodila jutros oko pet sati, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, došlo do prevrtanja autobusa. U zbrinjavanju povređenih učestvovalo je nekoliko medicinskih ekipa.

Koliko su teške povrede

Medicinske ekipe iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca i Niša angažovane su na zbrinjavanju povređenih.

U niški Univerzitetski klinički centar (UKC) prebačeno je devetoro povredjenih, među kojima i dvoje dece, saopštila je ta zdravstvena ustanova. Kako su kazali, u toku je dijagnostika dečaka (13) koji ima nagnječenje stomaka i devojčice (8), kao i pet ženskih i jedne muške osobe.

"Muškarac (69) koji je u udesu zadobio otvoreni prelom ruke i rebara, odmah je uveden u salu i operacija je u toku", rekli su u UKC Niš. Dodali su da su svi pacijenti svesni, komunikativni i trenutno stabilnih vitalnih parametara. Za sada nije poznato zbog čega je vozač autobusa somborskih registarskih oznaka izleteo sa kolovoza. Autobus je prevozio turiste koji su se vraćali sa letovanja u Haniotiju. Lakše povredjene osobe ekipe Hitne pomoći prebacile su u leskovačku bolnicu, a teže povredjeni zbrinuti u su u UKC Niš. Beta

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.