"BOŽIDARE, OSTA NAM KUĆA PUSTA": Bolna ispovest bake poginulog policajca, OKOVANI SU TUGOM!
Božidar Koprivica, Foto: društvene mreže

TUGA!

"BOŽIDARE, OSTA NAM KUĆA PUSTA": Bolna ispovest bake poginulog policajca, OKOVANI SU TUGOM!

Potera za vozačem, za kog je imao dojavu da nasilnički vozi najverovatnije pod uticajem alkohola, hrabrog saobraćajca, koštala je onog najvrednijeg što je imao - života!

Objavljeno:

Rodna Gajdobra i obližnja Bačka Palanka, gde je svio porodično gnezdo, od četvrtka po podne, okovani su tugom zbog tragične smrti sugrađanina Božidara Koprivice (37), mladog policajca, koji je poginuo na dužnosti.

Potera za vozačem, za kog je imao dojavu da nasilnički vozi najverovatnije pod uticajem alkohola, hrabrog saobraćajca, koštala je onog najvrednijeg što je imao - života!

U kući u Gajdobri, u Sutjeskoj ulici sa brojem 37, neutešna baka Mirjana, tetka Radmila, rodbina. Prijatelji, komšije, kumovi i poznanici došli da im se nađu i u, za njih, najtežim trenucima, pruže utehu, ali bol za prerano prekinutim mladim životom kida im srca.

Smogavši koliko-toliko snage, jedan od rođaka okupljenih u kući žalosti u Gajdobri, veli nam da su Božidarova supruga Ivana i njegovi roditelji, majka Milena, otac Radovan i starija sestra Mirjana u Bačkoj Palanci.

Skrhana bolom za izgubljenim unukom, Mirjana Koprivica, Božidarova baka po ocu, još u neverici da je u trenu ostala bez svog Milana, kako je Božidara od milošte zvala, svoje uzdanice, dike i ponosa, ističe da je bio primeran u svakom pogledu.

- Živela sam za njega, ponosila se njime - jecajući kazuje baka Mirjana.

- On mi je bio i sunce, mesec i zvezde. Sada ništa nemam. Ko će mi sada doći? Moj Milane, moja kućo, pusta mi osta. Neće više pomilovati svoju decu.

Koprivice su, nastavlja neutešna baka Mirjana, živeli kao jedno, i pokazuje kuću u dnu dvorišta koju je započeo da gradi Božidar.

- Ovde, u ovoj kući se rodio, ali je želeo da ima svoju, i da u njoj boravi kada dođe, a često je bio u Gajdobri - nastavlja baka.

- U čitavom selu, ali i u Bačkoj Palanci, svi su ga voleli. Svakom je pritekao da pomogne, nije morao da ga zove. Takav je bio.

I u stanu Koprivica u Ulici Jugoslovenske armije 106 u Bačkoj Palanci, gde je na ulaznim vratima umrlica, tuga i žalost. Dolaze i Božidarove kolege da izjave saučešće i nađu im se u teškim trenucima. NJegovi najbliži, razumljivo, nemaju snage za razgovor sa novinarima.

- Nemaju šta da vam kažu - govori nam komšinica. Velika je to tuga. Mogu samo da kažem da su svi oni, čitava familija, izuzetno dobri i časni ljudi. Strašno je ovo što se desilo.

- Božidar je po završetku srednje policijske škole u Sremskoj Kamenici, obukao plavu uniformu, kao i njegov otac Radovan - veli jedan rođak nastradalog policajca. - Iza sebe je ostavio suprugu Ivanu, koja je medicinska sestra i ćerkice Mašu i Marinu. Živeo je za svoju porodicu, kako će one sada dalje bez njega?

Božidar, koji je zbog službe u Novom Sadu, svaki dan putovao na posao iz Bačke Palanke, nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Rumenki, kada je službenim motorom, pod rotacijom, krenuo u poteru za vozačem, za kog je dobio dojavu da nasilnički vozi najverovatnije pod uticajem alkohola.

Vozeći Partizanskom, ulicom sa prvenstvom prolaza, mladi saobraćajac je u jednom trenutku udario u "pežo", koji je dolazio iz sporedne ulice. Udario je u suvozačeva vrata, i na licu mesta poginuo.

Protiv žene (35) koja je bila za volanom "pežoa", i koja je prošla bez vidljivih povreda, kako saznajemo, biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinila teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Božidarove kolege intenzivno tragaju za vozačem koji se nije zaustavio na znak "stop".

DANAS SAHRANA, SAUČEŠĆE VULINA

MLADI saobraćajac, tragično nastradao na dužnosti, danas će u 13 časova biti sahranjen na groblju u Bačkoj Palanci.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća porodici Koprivica i kazao da je policija izgubila hrabrog i požrtvovanog pripadnika koji je nastradao časno radeći svoj posao. On je istakao da Božidar Koprivica nikada neće biti zaboravljen i da će se država i MUP posebno brinuti o porodici Koprivica.

1 / 4 Foto: društvene mreže

NAJBOLJI NA OBUCI U CENTRU U KULI

BOŽIDAR je nedavno, prema rečima njegove bake, završio obuku za saobraćajca na motoru u Centru u Kuli.

- Bilo ih je tamo više od 40 iz cele Srbije, a on je prvi položio i bio je najbolji među njima - priča nam baka Mirjana.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.