"ŽIVELA SAM ZA NJEGA, PONOSILA SE NJIME": Porodica stradalog policajca zanemela od BOLA, zgradom odjekuju JECAJI!
Bođidar Koprivica, Foto: Printscreen/Facebook

tuga

"ŽIVELA SAM ZA NJEGA, PONOSILA SE NJIME": Porodica stradalog policajca zanemela od BOLA, zgradom odjekuju JECAJI!

"Bio je dika i uzdanica porodice"

Objavljeno:

Saobraćajni policajac Božidar Koprivica (36) iz Bačke Palanke poginuo je u policijskoj akciji jureći dostavno vozilo u Rumenki kod Novog Sada. Stravična neseća dogodila se u četvrtak popodne, kada je Koprivica tokom potere udario u automobil koji je izašao iz bočne ulice.

- Božidar se na službenom motoru pod rotacijom uputio na poziv da policija traga za vozačem dostavnog vozila "reno kango" koje se kretalo iz smera Kisača ka Rumenci. Dojava je bila od građana koji su prijavili da vozač "renoa" vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke - priča izvor:

- Pretpostavljalo se da je bio pod dejstvom alkohola ili droge. Božidar je prošao kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo ka Partizansku ulicu, ali mu je iz sporedne ulice izašao automobil "pežo 206" kojim je upravljala meštanka (35). Nije uspeo da je izbegne, službenim motociklom udario je u suvozačeva vrata i na licu mesta je stradao - kaže izvor.

Sindikat

Božidar je bio policijsko dete

Nezavisni policijski sindikat oglasio se povodom pogibije Koprivice.

-Božidar Koprivica je iz Bačke Palanke, policijsko dete, dete penzionisanog kolege. Iza sebe ostavlja dve ćerke od 13 i 8 godina i suprugu. Svima koji smo ga znali srce je ispunjeno sa tugom i bolom, a verujemo i ostatku kolega koji ga ne znaju, a saosećaju se, koji isto kao naš Božidar požrtvovano rade ovaj policijski posao gde nikad ne znaš kad ujutru ili uveče odeš na posao šta može da se desi. Koprivica je još jedan kolega koji je nastradao na dužnosti, koji je časno i savesno obavljao svoj posao izvršavajući sve poverene zadatke - navode u sindikatu.

U rodnom selu Gajdobra, Božidareva baka Mira neutešno plače, dok brojni rođaci pokušavaju da je uteše.

- Bio je dika i uzdanica porodice. Živela sam za njega, ponosila se njime. Ko će sada da mi kaže ćao bako, šta radiš.... - kukala je nesrećna baka.

Porodica nesrećnog Koprivice zanemela je od bola. U zgradi u kojoj je Božidar stanovao sa suprugom i dve ćerkice, čuju se samo jecaji.

- Tuga je prevelika. Cela zgrada odjekuje od bola za našim komšijom, za koga svi imamo samo reči hvale. Tuga, muk. Divna i skladna porodica koja se retko sreće. Nikada nije prošao a da se ne javi sa njegovim predivnim i iskrenim osmehom - kaže komšinica i dodaje da su iza policajca koji je stradao na dužnosti ostale dve divne ćerke i supruga:

- Joj ne znam šta bih više rekla, nema sam, kamen plače za njim - kaže jedna od komšinica koja se među prvima našla porodici i pokušala da uteši neutešnu suprugu i decu.

Koprivicine kolege, takođe su u neverici.

- Nema jednog policijskog službenika koji bi rekao nešto loše za njega. Samo reči hvale - kaže jedan od kolega:

- I kolege saobraćajci nisu krili suze, kao ni koleginice. Policajci kače na svoje profile fotografije grba MUP-a sa crnom trakom - navodi sagovornik.

Ministar policije

Neće biti zaboravljen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća porodici Koprivica i kazao da je srpska policija izgubila hrabrog i požrtvovanog pripadnika koji je svoj život izgubio časno radeći svoj posao. Ministar unutrašnjih poslova istakao je da policajac Božidar Koprivica nikada neće biti zaboravljen niti od strane svojih kolega niti od strane države i Ministarstva unutrašnjih poslova, te da će se o porodici Koprivica posebno brinuti.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.