NOVI MOMENTI U SLUČAJU TRAGEDIJE KOJA JE PODIGLA REGION NA NOGE: Evo šta se DEŠAVA!
Vladimir Matijanić, Foto: Printscreen/Youtube/ cenzuraplus

smrt

NOVI MOMENTI U SLUČAJU TRAGEDIJE KOJA JE PODIGLA REGION NA NOGE: Evo šta se DEŠAVA!

Stručne analize radi posebna komisija Ministarstva, i to u saradnji sa Državnim tužilaštvom

Objavljeno: 19:37h

Gotovi su svi inspekcijski nadzori u vezi sa okolnostima smrti novinara Vladimira Matijanića, i u toku su stručne analize, potvrđeno je za Index iz Ministarstva zdravlja Hrvatske.

Stručne analize radi posebna komisija Ministarstva, i to u saradnji sa Državnim tužilaštvom. Ministarstvo nije želelo da otkrije ko su članovi komisije.

- Sprovedeni su inspekcijski nadzori u KBC Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i u ambulanti doktora porodične medicine pokojnog Vladimira Matijanića - stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva na upit portala Index.

U odgovoru se dodaje kako su obavljeni i razgovori sa svim direktnim učesnicima iz zdravstvenog sistema povezanim sa smrću Matijanića.

Kako su rekli iz Ministarstva, izvršen je i uvid u svu medicinsku dokumentaciju te su preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana porodice sa navedenim zdravstvenim ustanovama.

Vladimir Matijanić
foto: Printscreen/Youtube/cenzuraplus

Radi se stručna analiza

- Prikupljeni materijali predmet su sada stručne analize lekara specijalista za pojedina područja, što je temelj za donošenje zaključka inspekcije", stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva.

Kako se ističe, u ceo proces aktivno je uključeno i Županijsko državno tužilaštvo, te će se po dobijenim rezultatima navedenih uviđaja promptno izvestiti porodica pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tela i hrvatska javnost.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.