KALUĐEROVIĆ JE PUCAO NA UBICU DA ODBRANI CETINJANE, TO SE DESILO I U ŽARKOVU! Život jedne porodice je visio o koncu
Saško Bogeski, Foto: Filip Plavčić / Facebook

PRIČA OD KOJE ZASTAJE DAH

KALUĐEROVIĆ JE PUCAO NA UBICU DA ODBRANI CETINJANE, TO SE DESILO I U ŽARKOVU! Život jedne porodice je visio o koncu

Bogeski je nekoliko puta ubo Vladimira Manića (35), koji je uspeo da pobegne iz stana

Objavljeno: 12:52h

Slučaj masakra na Cetinju potresao je ne samo Crnu Goru, nego čitav region! Vuk Borilović (34) u petak uzeo lovački karabin i napravio masakr u naselju Medovina ubivši 10 osoba.

Kao su mediji preneli policija je ispalila hice na monstruma, a na Borilovića je pucao i Cetinjanin Nenad Kaluđerović, koji je kako se navodi zaustavio krvavi pir.

1 / 12 Foto: TV CG/Fejsbuk

Cetinjani su i dalje neutešni nakon najvećeg masakra u novijoj istoriji te zemlje. Iz dana u dan, saznaju se novi jezivi detalji tragedije u kojoj je pomahnitali ubica rešetao sve ispred sebe, a u pohodu nije poštedeo ni decu Nataše Pejović Martinović, Mašana (11) i Marka (8) koje je takođe, zverski ubio.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić najavio je da će biti formirana komisija koja će detaljno ispitivati "svaki korak policije".

- Mnogo je bilo optužbi na račun policije koje su neutemeljene. Da li je moglo drugačije da se reaguje - ostaje da se vidi. Svi očevici moći će da daju izjave i da kažu ko je i kako reagovao. Isto tako, naši organi unutar MUP-a i UP-a ispitivaće postupanje pripadnika policije - rekao je Adžić za RTCG. On je ponovio da je, prema raspoloživim informacijama, policija u naselje Medovinu stigla u 15.33 sati, a da je vatra obustavljena u 15.50 sati kobnog dana.

Ovaj slučaj podsetio nas je na Beograđanina Saška Bogeskog koji je kao i Kaluđerović da zaštiti druge ubio Vladimira Manića (35) kada je pokušao da opljačka njegov porodičan dom.

Saško Bogeski je tog 21. maja 2013. godine sedeo za računarom u svom domu u beogradskom naselju Žarkovo. Nakon niza provala u komšijske stanove, bio je uznemiren i na oprezu. Kasno uveče čuo je kako neko pokušava da provali u njegov stan, odnosno upadne u njega kroz prozor.

Supruzi je rekao da napusti prostoriju, zatim je iz kuhinje uzeo nož i sukobio se sa provalnikom koji je u rukama imao šrafciger i nož.

U rvanju koje je usledilo, Bogeski je nekoliko puta ubo Vladimira Manića (35), koji je uspeo da pobegne iz stana. Otrčao je do trafostanice u blizini, pozvao prijatelja u pomoć, ali je ipak iskrvario nasmrt.

Saško Bogeski
Saško Bogeskifoto: Vladimir Šporčić

Nakon nekoliko neuspelih pokušaja, Više tužilaštvo najpre je podiglo optužnicu za ubistvo, koju je kasnije prekvalifikovalo u prekoračenje nužne odbrane i Saško je oslobođen

- Tek sada shvatam koliko je bilo teško mojoj porodici i meni proteklih pet i po godina. Nadiru mi sećanja i samo želim da se sklonim od javnosti - rekao je 2018. godine za "Blic" Saško Bogeski.

Bogeski, dan nakon što je saznao da ga je Apelacioni sud odbio žalbu tužilaštva i potvrdio presudu Višeg suda kojom je oslobođen krivice da je u samoodbrani u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića, kratko je naveo da posle svega više ne razmišlja o sebi.

- Razmišljam samo o svojoj ćerki, šta su ona i supruga preživele. Sada su srećne što se sve završilo. Ja samo želim da moja ćerka živi kao svoji vršnjaci, da ide u školu, a ne da joj drugari pričaju da su čitali o njenom tati - kazao je tada Bogeski.

Porodica je od maja 2013. godine, kada je provalnik Vladimir Manić upao u njihov stan u Zmajevoj ulici i primorao Saška da brani sebe i svoje najmilije, preživele strahote koje nije mogla ni da zamisli. Posle puštanja iz pritvora u kome je Bogeski bio mesec dana, suočili su se sa maltretiranjem. Bušene su im gume na automobilu, prvo dve, pa posle sve četiri. U poštansko sanduče ostavljana im je zemlja, a vrata stana mazana su izmetom. Ko je stajao iza toga, nije poznato a porodica Bogeski se odselila iz Žarkova da bi koliko-toliko našli mir i nastavila život.i.

Bogeski je bio uhapšen nakon tragedije kada je provalnik Vladimir Manić, protiv koga je ranije podneto 50-tak krivičnih prijava, kroz prozor upao u porodični stan i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.