Pink Panter koji je pokrao jednu od najvećih glumaca ponovo u Srbiji!
Foto: Reuter

deportovan!

Pink Panter koji je pokrao jednu od najvećih glumaca ponovo u Srbiji!

Nikola Belopavlović (28) robijao je u Austriji zbog pljački zlatara. „Proslavio” se krađom nakita vrednog 3,5 miliona evra
Objavljeno:

Nikola Belopavlović (28), pripadnik čačanskog klana koga u Austriji povezuju s Pink Panterima, deportovan je iz Beča sa lisicama na rukama u svoj rodni grad, gde se protiv njega vodi postupak.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Belopavlović je svojevremeno bio jedan od najtraženijih begunaca u Austriji zbog pljački zlatara, a „proslavio” se krađom nakita vrednog 3,5 miliona evra, računajući i ogrlicu Eve Longorije!

foto: Printscreen/Instagram/Eva Longoria

Slavna svetska glumica Eva Longorija, koja se proslavila u ulozi u seriji „Očajne domaćice”, dobila je od vlasnika bečke juvelirnice ogrlicu vrednu više od pola miliona evra kad je došla na otvaranje zlatare u maju 2011. godine. Nakon ove premijere ogrlica je, uz njenu sliku, postavljena na počasno mesto u zlatari, odakle su je ukrali razbojnici.

Banda iz Čačka radila je u saučesništvu sa još jednom balkanskom bandom. Mete su im bile ekskluzivne, svetski poznate i vrlo dobro obezbeđene juvelirnice.

Nikola Belopavlović i Mihajlo M. (33) pljačkali su obučeni u odela, glumeći biznismene koji kupuju skupocen nakit.

Najveću pljačku izveli su u zlatari u centru Beča 18. januara 2012, kada su ukrali i nakit poznate američke glumice Eve Longorije i operske pevačice Eline Garance.

Uvukli su menadžera zlatare i držali mu pištolj u ustima dok nije otvorio sef.

Mihajla M. smo identifikovali tako što se posekao lomeći pištoljem staklo na jednom izlogu i ostavio tragove krvi, sa kojih su forenzičari izolovali njegov DNK”, saopšteno je tada iz bečke policije, dok je Belopavlović identifikovan na osnovu snimka sa kamera.

Oni su, međutim, uspeli da pobegnu iz Austrije, koja je za njima izdala poternicu.

Otkriveno je da je Belopavlović u Srbiji kada je 7. marta 2012. ranjen u pucnjavi kod Čačka. U njega je tri hica iz pištolja ispalio Stanko R. (30) u selu Milićevci, gde se skrivao od austrijske policije, a kao motiv se pominjala podela plena od pljački po Austriji i Italiji.

Dva meseca nakon ranjavanja, u maju 2012, Belopavlović i Mihajlo M. su se predali austrijskim vlastima. Prema rečima tadašnjeg portparola bečke policije Romana Haslingera, odlučili su da se predaju jer su „osećali da su pod pritiskom” i, na iznenađenje policajaca, pojavili su se u stanici u pratnji svojih advokata.

Austrijski mediji su pisali da su njih dvojica rešila da sarađuju s policijom, jer je već avgusta 2012. specijalna policijska jedinica „Kobra” na delu uhvatila i smestila iza rešetaka četvoricu Užičana koji su provaljivali u zlatare.

Najpre su uhapšena dvojica logističara, Austrijanac Gabrijel P. (36) i Srbina Danijel V. (35). Potom su policajci zakucali na vrata četvorice Užičana - Nikole K. (32), koji je bio vozač pljačkaša, i „operativci” Dragomira M. (36), Miloša L. (31) i Nemanje V. (31).

Sproveden u zatvor

Belopavlović je u kriminalne vode ušao još kao maloletnik. Protiv njega su, između ostalog, podnošene krivične prijave za nasilničko ponašanje i nanošenje povreda. Deportovan je avionom i predat našoj policiji po poternici čačanskog suda, koji protiv njega vodi postupak, nakon čega je sproveden u Okružni zatvor Čačak.

BONUS VIDEO: BAKA KOJA ŠALJE POLJUBCE ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Ljubica prosi jer tri mlada života zavise od nje!

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.