DECU POVREĐENU U BUGARSKOJ PREVOZE U TIRŠOVU: Oglasio se i direktor HITNE POMOĆI
Nesreća u Bugarskoj, Foto: Printscreen

"nišlije ne treba da brinu"

DECU POVREĐENU U BUGARSKOJ PREVOZE U TIRŠOVU: Oglasio se i direktor HITNE POMOĆI

"Obezbedili smo za svakog pacijenta posebno vozilo i pratnju"

Objavljeno:

Direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović poručio je građanima Niša da ne brinu i da će za njih biti obezbeđena zdravstvena zaštita bez obzira na to što je pet ekipa niške Hitne pomoći krenulo da decu povređenu u Bugarskoj prevezu za Beograd.

Kako je Živadinović naveo, ekipe koje su krenule put prestonice su vandredne ekipe.

- Ono što je bitno za građane Niša da ne brinu. Niš je ostao pokriven. U svakom trenutku 24 sata imate sedam kompletnih ekipa, ovo su sve vandredne - kazao je Živadinović.

1 / 4 Foto: VBOX.COM/SCREENSHOT

- Obezbedili smo za svakog pacijenta posebno vozilo i pratnju. Mi smo obezbedili sedam ekipa, a Bugarska pet. Plan je da se ova deca transportuju u Tiršovu u Beogradu. Mališane prevoze za Beograd - rekao je Živadinović.

Takođe se oglasio i specijalista urgentne medicine u Urgentnom centu KC Niš Dušan Milenković, i objasnio u kakvom su stanju deca koja se prevoze sanitetom u Srbiju.

Saniteti, Nesreća, Bugarska
foto: Printscreen

Milenković je pojasnio da su pod njihovim budnim okom sedam pacijenata.

- Preuzeli smo sedam pacijenata, svi su stabilnog zdravstvenog stanja. Pratićemo njihovo stanje tokom celog puta. Imali smo izuzetnu saradnju sa policijom na putu, ali i na graničnom prelazu - rekao je doktor i dodao da su on i njegove kolege da pruže punu podršku deci koja su preživela veliki stres.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.