BOLNE REČI MAJKE PREMINULOG DESPOTA (4): "Ispratila sam svoje dete na večni počinak, na dan..."
Dejana sa Despotom u Bolnici, Foto: Printscreen/facebook/Dejana Stankovic

tuga do neba

BOLNE REČI MAJKE PREMINULOG DESPOTA (4): "Ispratila sam svoje dete na večni počinak, na dan..."

Tužna vest objavljena je noćas u Fejsbuk grupi Despot Stanković heroj

Objavljeno:

Vest o smrti četvorogodišnjeg Despota Stankovića potvrdila je majka dečaka Dejana.

- Istina je. Upravo sam ispratila svoje dete na večni počinak, na dan kada je trebalo da slavim njegov četvrti rođendan - navela je Dejana.

Tužna vest objavljena je noćas u Fejsbuk grupi Despot Stanković heroj.

Despot Stanković
Despot Stankovićfoto: Printscreen

- Pišem, brišem... Kako sročiti sve i napisati sve što si prošao sa svojom majkom koja te istinskom ljubavlju štitila i pazila, branila... Dejana, ti znaš da te mogu do kraja razumjeti.

Pripremi se na bol do kosti, rasparčano srce i dušu. Ali, veruj, tu će ti biti uvijek i zauvjek, daće ti on znak ponekad. Znam da ćeš iz ovoga izaći još jača i bolja - stoji na Fejsbuku u izrazima saučešća.

Despot Stanković
foto: Printscreen/facebook/Dejana Stankovic

Majku Dejanu upoznali smo još u decembru 2019. godine kada je objavila fotografiju iz bolničke sobe u Tiršovoj. Na njoj se vide Despot u svom krevetiću i majka Dejana kako leži pored njega, na improvizovanom ležaju.

Despot Stanković
foto: Printscreen/facebook/Dejana Stankovic

- Da li ste nekad razmišljali o svakodnevnim sitnicama kao što je na primer krevet? Baš sad ležim na ovom mom, koji je nastao iz moje mašte pomoću štapa i kanapa. I razmišljam... lepo je imati krevet, mekan, udoban... ali kad ga nemaš, dobar je i ovaj, u svakom slučaju bolji nego stolica. Budite zahvalni za sitnice i nije sve tako crno. Evo, zidovi oko mene su šareni - napisala je tada.

Inače, Despot je prevremeno rođeno dete, koje je doživelo brojne nevolje još od časa rođenja. Najpre je reanimiran, potom mu je ugrađen VP šant zbog hidrocefalusa, a kasnije je utvrđeno da boluje od epilepsije. Zbog svega mozak je pretrpeo veliko oštećenje, zbog čega nije sedeo, nije pratio pogledom, nije se smejao, nije reagovao na okolinu.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.