"REKAO SAM DA NE IDETE KOD LEKARA": Evo koji SAVETI Petrovića su UBILI MLADIĆA, TVRDIO JE JEDNO
Miroljub Petrović, Foto: Printscreen

užasno!

"REKAO SAM DA NE IDETE KOD LEKARA": Evo koji SAVETI Petrovića su UBILI MLADIĆA, TVRDIO JE JEDNO

Osim već poznatih Petrovićevih saveta za život po modelu - nemoj da se lečiš, nemoj da ideš u školu, sviraj gusle i ubij onog ko ti smeta, na osnovu čega je ona njegova krilatica “Pod mač bato” i nastala, on je teškim bolesnicima prepisivao i šta treba da koriste kako bi se izlečili

Objavljeno: 17:59h

Samozvani doktor i montruozni iscelitelj Miroljub Petrović, protiv koga je podignut optužni predlog zbog nadrilekarstva, nesrećne ljude koji su mu se javljali za pomoć odgovarao je da idu kod lekara. Iako je do sada nekoliko puta u javnosti tvrdio da je samo "davao savete za zdrav život", to nije tačno. "Blic" poseduje prepisku Petrovića i porodice preminulog tridesetjednogodišnjeg Slavča Petrova u kojoj se javno vidi da je bukvalno naređivao "način lečenja".

Slavčo Petrov preminuo je 7. januara 2019. godine od tumora, a protiv bolesti pokušao je da se izbori Petrovićevom "metodom". Nesrećni mladić po nagovoru šarlatana Petrovića bio je i na "lečenju" u njegovom kampu kod Leskovca. Kako se Petrović ponašao prema teško bolesnima i njihovim porodicama, svedoči prepiska porukama i mejlom sa sestrom nesrećnog Slavča, Bojanom Jovanović. Osim naredbi ovaj nadrilekar često je bio i agresivan.

Prepiska svedoči da je Petrović odgovarao porodicu od lečenja klasičnom medicinom, odlaska kod lekara, rađenja magnetne rezonance, ali i pokušaja lečenja gama nožem, operacijom. Ovaj čovek nije ni na tome stao - isticao je očajnoj porodici koja je tražila spas, da je samo njegova terapija "jedina koja može da pomogne". Ipak gostujući na pojedinim televizijama šarlatan je navodio da se bavi lečenjem, već savetovanjem da zdravo žive.

- Šta ja da radim što će neko da shvati da ću da ga izlečim - opušteno je u jednom gostovanju rekao Petrović govoreći o preminulom mladiću.

Miroljub Petrovic
foto: Printscreen, Profimedia

"Blic" prenosi delove prepiske Petrovića i sestre preminulog, koja međutim, demantuje sve njegove navode, a prvenstveno da se ne bavi lečenjem.

- Kod lekara vam ne preporučujem da idete jer će vas isprepadati i navući na štetne lekove i terapije. Ako baš hoćete da radite analize, otiđite u privatnu laboratoriju koja ne zna istoriju vaše bolesti. Dovoljno je da uradite analizu krvi jednom mesečno sa akcentom na sedimentaciju i odgovarajuće tumor markere - jasno je "prepisao" Petrović.

"Ni slučajno ne sme da se operiše"

Teško oboleo Slavča počinje da vežba, da se bavi sportom koliko može svaki dan, pije sokove i tinkture koje je naložio "doktor" koji im obećava izlečenje. Nesrećnom Slavči u svemu pomaže sestra, i redovno obaveštava Petrovića, kome kako i sama priznaje - veruje.

- Lekove koje su mu lekari dali nemojte da uzima - naređuje kvazidoktor početkom aprila.

Dodaje i: “samo napred i uz Božju pomoć sve će dobro da se završi”. - Nije važno šta kaže magnetna nego kako se brat oseća. Ako mu je bolje neka nastavi zdravo da živi i neka ne ide na preglede - ističe Petrović.

A onda šok i beznađe.

Bolnica, Kovid, Omikron, Virus, Lečenje, Medicinska sestra, Doktorka, Lekar
foto: Profimedia

Nekoliko meseci lečenja koje podrazumeva - ne uzimati lekove od lekara, ne ići na preglede, a što Petrovića naziva savetima za zdrav život, sestra saopštava da se tumor povećao. Nakon nepuna četiri meseca od prve terapije sledi:

- Mi nastavljamo zdravo da živimo i da se molimo... Moj brat je slao snimke magnetne da čisto pogledaju neurohirurzi... rekli su mu da poboljšanja nema, čak je moguće da je malo poraslo... Šta da radimo dalje... - očajna sestra pita Petrovića.

Sad odjednom "ne može da proceni na daljinu"

Ovog puta odgovor “doktora” nije tako hitar kao u početku lečenja kada su samo njegove tinkture bile spas i sigurno izlečenje. Petrović je i dalje protiv odlaska kod doktora, Isključiv je da je samo on u pravu, ali se polako izvlači i prebacuje “lečenje” na druge:

- Rekao sam da ne idete kod lekara već da pratite njegovo stanje. Ako mu je bolje znači da ide na bolje. Ne mogu na daljinu da procenim kako se stvari odvijaju. Jedino da budete na vezi sa doktorom Milanom - piše lažni lekar sestri.

Petrović je naveo gostujući na televiziji i da nikada nije video pacijenta. "Blic" poseduje i deo prepiske u kojoj lažni doktor daje kontakt i savetuje porodici da pacijenta dovede u njegov centar, gde dan košta 120 evra.

Dok je uzimao pare Miroljub Petrović se javljao porodici, a kad je mladić počeo da umire, odbrusio im sa “dosadni ste, blokiraću vas”.

1 / 6 Foto: Printcsreen

- Nemojte da ste dosadni jer ću da vam blokiram mejl - agresivno je odgovorio lažni doktor Miroljub Petrović pred smrt Slavča Petrova, a nakon što je nesrećnu porodicu mesecima obmanjivao da će izlečiti mladića i naplaćivao im svoje nadrilekarstvo.

Bez trunke grize savesti, bezdušno, ovaj "iscelitelj" takav odgovor je uputio na vapaj Biljane Jovanović, sestre nesrećnog mladića, koja mu je napisala:

- Molim Vas da mi posvetite deset minuta, ja nemam kome drugom da se obratim, Izvinite duboko što ovako insistiram... ali ja nemam nikog drugog da mu se obratim... molim Vas da mi date deset minuta vremena. To mi je od presudne važnosti... Oprostite... - napisala je Petroviću Slavčova sestra Biljana poslednjeg dana novembra 2019, oko mesec dana pre nego je mladić preminuo.

U roku od jednog minuta, porodici stiže nemilosrdan odgovor "doktora Petrovića", čoveka kome veruju da se trudi da izleči tridesetjednogodišnjeg Slavča.

- Nemojte da ste dosadni jer ću da vam blokiram mejl. Imate kolegu koji radi sa pacijentima i njemu se javite na 062.......

Tokom borbe za život nesrećnog mladića, i on i sestra, obraćaju se “doktoru” ponizno. Trude se da ga bilo kojom rečju ne uvrede. Mejlovi počinju sa izvinite, završavaju sa oprostite. On je njihov spas. Ne žele da mu smetaju iako plaćaju “terapiju”. “Doktor Petrović” je njihova i jedina nada. Žele mu svu sreću koja se može zamisliti.

- Izvinjavam se što vam uzimam deo večeri, ali u velikoj smo panici... Danas je (brat) radio magnetnu i znaju da je 90 odsto benigni, ali na mestu koje nije za operaciju... - piše sestra.

Miroljub Petrović
foto: Printscreen/Youtube/Happy TV

Sestra “doktora Petrovića” redovno obaveštava o svemu. Bitno joj je da on zna svaku promenu u zdravlju brata kog neizmerno voli, kako bi “doktor” mogao da reaguje. Sa strahom mu prijavljuju popijeni lek iz apoteke, odlazak u bolnicu na snimanje.

Među mnoštvom mejlova su potresne reči premilunog Slavča, “doktore radim sve to ste rekli”. Mladić opisuje kako se pridržava terapije, a onda i pita “doktora”, da li možda nešto treba da promenim jer očigledno je, nije mu bolje.

- Samo da se nastavi – sumanuti je odgovor Petrovića.

Sestrini mejlovi su puni emocija, ne krije ih.

- Ovo je najteži period u mom životu, a vi ste uz nas. Dajete savete i emotivno ste nas podržali... Molim se za vas - piše sestra u prvim danima terapije Petrovićevom metodom.

Petrović je odgovarao sve dok mladić više nije mogao da koristi “doktorovu terapiju”. Tada od Petrovića nisu dobili pa, ni reč utehe. Njegova blokada mejl adrese pred sam kraj života mladića, bespomoćnost je dovela do beznađa.

Nesrećni Slavčo jedan je od Petrovićevih “pacijenata”, a zapravo žrtvi koji je boravio i u “zdravstvenom centru”. Dan 120 evra. U centar na lečenje je došao kada je Petrović rekao da bi terapija bolje delovala u drugpoj sredini:

- Vaš brat ima problem sa demonima. Džaba mu sirova hrana kad nije duhovno kako treba - naglasio je kvazidoktor bespomoćnim ljudima i dodao:

"Ako bi proveo godinu dana u našem centru i živeo pod nadzorom stručnog lica, sigurno nikad ne bi imao epileptični napad. Dakle, on mora da rešava probleme u svojoj glavi, da se bavi nečim pametnim i duhovnim, da nije pod stresom dok malo duhovno ojača. Najbolji posao za njega je fizički rad, oko bašte ili oko životinja konja i pasa" - siguran je ovaj nadrilekar.

1 / 8 Foto: Profimedia

Savčo je u Petrovićevom centru proveo šest dana što je prema svedočenju sestre plaćeno 720 evra. Dok ih je Petrović ubeđivao da samo treba da ga slušaju i da se svega pridržavaju, Savču je bilo sve gore.

Osim već poznatih Petrovićevih saveta za život po modelu - nemoj da se lečiš, nemoj da ideš u školu, sviraj gusle i ubij onog ko ti smeta, na osnovu čega je ona njegova krilatica “Pod mač bato” i nastala, on je teškim bolesnicima prepisivao i šta treba da koriste kako bi se izlečili.

Blic prenosi deo recepata koje je Petrović, predstavljajući se kao doktor, davao bolesnima koji se očajnički bore za život.

Miroljubovi recepti za izlečenje od teških bolesti

Miroljub Petrović
foto: Printcsreen

Bilo bi poželjno da svaki dan tokom deset dana radite pre podne najkasnije do 16 časova popodne klistiranje kafom za čišćenje jetre

Uz to ide i tretman toplom kadom za jačanje imuniteta

Na obolela mesta stavljati obloge od ricinusovog ulja preko noći

Vežbanje da se pozitivno razmišlja i druženje samo sa pozitivnim ljudima

Kod lekara preporučejm da ne idete

Izbacivati lekove protiv bolova

Pet do deset dana čišćenje creva korišćenjem formule “Creva!”, a preko dana pet puta formula “Creva2”

U isto vreme pet do deset dana budite samo na ceđenim sokovima, a nakon toga prelazite na sirovu biljnu hranu

Ujutro na prazan stomak sok za čišćenje jetre i žuči, potom sedam dana za bubrege i bešiku pa opet sedam dana sok za jetru, pa sedam dana sok za bubrege. Sok za bubrege primera radi sadrži limun i ljutu alevu papriku...

Bez trunke savesti

Dok je sve to savetovao, Petrović očito nijednog trenutka nije pomislio, niti imao grižu savesti prema bolesnima koji su tražili spas.

Bonus video:

05:07

BRZE VESTI 14.08.2022. 12:55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.