NAJJEZIVIJA KUĆA U BEOGRADU! Tu su pronađena tela Šiptara i Kuma, da li znate gde se tačno nalazi? (FOTO)
Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, Foto: Espreso.co.rs, Privatna arhiva

jezivo

NAJJEZIVIJA KUĆA U BEOGRADU! Tu su pronađena tela Šiptara i Kuma, da li znate gde se tačno nalazi? (FOTO)

Spasojević i Luković su na policiju pucali iz automatske puške tipa M-70 i uz sebe su imali ručne pešadijske bombe

Objavljeno:

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe nekadašnjeg "zemunskog klana", ubijeni su pre 19 godina, a njihova tela su pronađena u dvorištu vikendice u naselju Meljak u opštini Barajevo.

Samo 15 dana posle ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, Spasojević i Luković su prema zvaničnoj verziji pronađeni u dvorištu vikendice 27. marta 2003. godine oko 20:40 sati.

Prema saopštenju policije, njih dvojica su prilikom pokušaja bekstva pucali na pripadnike MUP i pokušali da bace bombe na njih. Tačnije, pripadnici specijalizovanih policijskih snaga likvidirali su glavne ljude zemunske bande nakon što su pružili oružani otpor policiji prilikom pokušaja hapšenja.

Zemunci su bili osumjičeni da su učestvovali u organizovanju i izvršenju ubistva bivšeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića koji je ubijen 12. marta, snajperskim hicem ispred zgrade vlade u Beogradu, a smatra se da je motiv njihove likvidacije bilo prikrivanje pozadine atentata.

Spasojević i Luković su na policiju pucali iz automatske puške tipa M-70 i uz sebe su imali ručne pešadijske bombe. Izuzetnom sposobnošću i obučenošću pripadnika specijalnih timova za hapšenje terorističkih grupa, izbegnute su žrtve na strani pripadnika MUP-a, sapoštio je tada MUP.

1 / 3 Foto: Facebook printscreen

Obducenti koji su tada potpisali zapisnik konstatovali su intenzivne krvne podlive i oguljotine kože glave, odnosno potiljka Dušana Spasojevića. Oni su opisali da su ove povrede mogle da nastanu od udaraca tupim predmetom. Međutim, nije precizno naveden zaključak o kojoj je vrsti oruđa reč, niti na koji su način one tačno nastale, rečeno je medijima pre 16 godina.

Na skretanju za Meljak, na samo dva kilometra od Ibarske magistrale, u zabačenom delu naselja, nalazi se vikendica o kojoj svi govore.

- Došla sam iz Kragujevca ovde da kupim kuću kako bih bila blizu moje dece koja žive u Beogradu. Kad sam kupila kuću od tog gospodina nisam znala šta se tu odvijalo, ali tek posle nekog vremena sam čula da su tu ubili tu decu. Ne mogu vam opisati kako sam se osećala. Prvo mi se smučilo, a onda me je jako glava zabolela od saznanja da se tu desio zločin. Mada, kako čujem, tu su ih samo doneli. Ne bih više znala. Čujem da su tu ispred garaže našli Dušana, a Lukovića malo dalje u dvorištu - kaže vlasnica kuće u čijem dvorištu su pronađe tela.

Za nju je ta priča odavno izbledela, a o tom slučaju nije ni razmišljala danas sve do naše posete:

- Oni su mladi ubijeni, koliko se sećam, umesto da stvaraju svoje porodice oni su pod crnom zemljom - prokomentarisala je kratko za Espreso nova vlasnica kuće.

Nešto dalje nailazimo na meštanina koji živi dve kuće od tog mesta.

- Nisam bio ovde kad se to navodno ubistvo dogodilo. Bilo je strašno. Znati da je u blizini vaše kuće ubijen vođa ozloglašenog klana nije baš prijatno. Ova moja vikendica i ove nakon moje nisu tada ni bile sagrađene, ali sve ove pre Lukovićeve jesu. O tome ovde niko i neće da priča, ne dotiče ih - kaže za Espreso lokalac.

1 / 8 Foto: Espreso.co.rs

Mile Luković zvani Kum bio je venčani kum Dušana Spasojevića.

"Zemunski klan" bila je organizovana kriminalna grupa koja je osnovana u tom delu Beograda. Klan se bavio svim kriminalnim radnjama: iznudama , prodajom narkotika, krađom automobila, otmicama...

Zemunski klan danas ne postoji, a od njegove prve postave, koja je organizovala ubistvo premijera Zorana Đinđića, svi su u zatvoru ili su pokojni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.