SRBIJA ZANEMELA ZBOG KRISTININE (16) SMRTI: Prvo je PRODALI, a onda maltretirali DO SMRTI
ilustracija, Foto: KURIR/D.Č.

JEZIVO

SRBIJA ZANEMELA ZBOG KRISTININE (16) SMRTI: Prvo je PRODALI, a onda maltretirali DO SMRTI

Zaštitinik građana Zoran Pašalić izjavio je o ovom slučaju da su komšije za porodicu u koju je preminula ušla rekli da je pokazivala jedno asocijalno ponašanje i da je devojčica mesecima trpela nasilje

Objavljeno: 19:26h

Stravična smrt maloletne Kristine N. (16) koja se početkom godine ugušila sopstvenom krvlju od posledica batinanja, zbog čega su uhapšeni roditelji njenog supruga (16), i dalje čeka sudski epilog.

Dok tužilaštvo u Smederevskoj Palanci pokušava da rasvetli slučaj, čak sedmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, svekra i svekrve nesreće devojke, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni su u hraniteljske porodice.

Zaštitinik građana Zoran Pašalić izjavio je o ovom slučaju da su komšije za porodicu u koju je preminula ušla rekli da je pokazivala jedno asocijalno ponašanje i da je devojčica mesecima trpela nasilje.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

- Kada se govori o maloletničkim brakovima u pitanju je vanbračna zajednica. Iako zakon izjednačava bračnu i vanbračnu zajednicu ja govorim i pravim razliku iz razloga što su to vanbračne zajednice koje se sklapaju između maloletnih lica. Sklapanje braka sa maloletnim licem je jedno, a sklapanje vanbračne zajednice drugo. Bez obzira da li je jedno lice maloletno, a drugo punoletno, tu je veliki rizik od trgovine ljudima. U ovom konkretnom slučaju, devojčica je preminula- rekao je Pašalić i dodao:

Zoran Pašalić
Zoran Pašalićfoto: Beta/Milan Obradović

- Ona je živela u vanbračnoj zajednici, mesecima trpela zlostavljanje i preminula je nažalost. Za ovaj slučaj smo čuli iz medija, onaj ko je trebao da prati ovu zajednicu je Centar za socijalni rad i policija. Treba se izmeniti porodični zakon koji bi ovu problematiku rešilo. Mi tražimo da se zakon o vanbračnoj zajednici izmeni. Porodica u koju je preminula ušla je od strane suseda i ostalih u više navrata pokazivala jedno asocijalno ponašanje. Uputili smo čim smo saznali za ovaj slučaj, 20. avgusta mora da nam stigne odgovor šta se tu dogodilo.

Ono što je frapantno u celoj tragediji jeste sumnja da je maloletna devojka iz Beograda u ovu porodicu u Palanci, gde je živela, dospela prošlog leta, nakon što su je roditelji prodali zbog dogovorenog braka.

Bonus video:

00:40

Hapšenje unuka iz Zmajeva osumnjičen da je ubio babu i dedu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.