POŽAR BUKTAO I U SUBOTICI: Vatrogasci BRZO INTRVENISALI
Požar, Foto: RINA

UŽASNO

POŽAR BUKTAO I U SUBOTICI: Vatrogasci BRZO INTRVENISALI

U obuzdavanju vatrene stihije koja je pretila da se proširi na veću površinu, učestvovovala su vozila MUP-a

Objavljeno: 17:40h

Požari u Srbiji danas nisu izbegli ni krajnji sever zemlje.

Ranije popodne ponovo je došlo do požara u šumi "Hrastovači" u naselju Makova sedmica. U pitanju je lokacija nedaleko od Graničarske ulice, kod nekadašnjeg strelišta.

Kako saznaje Subotica.com, požar je lokalizovan oko 15.20 časova, a gore je deo šume površine oko 1 hektar. Ono što je najvažnije, brzom intervencijom vatrogasaca-spasilaca nije bilo posledica po ljude i objekte.

Istraga će utvrditi šta je bio uzrok zapaljenja.

U obuzdavanju vatrene stihije koja je pretila da se proširi na veću površinu, učestvovovala su vozila MUP-a, Sektora za vanredne situacije i dobrovoljna vatrogasna društva iz Subotice i prigradskih naselja.

Požar, Vatrogasci
foto: Uroš Arsić

Na licu mesta bilo je više vozila Hitne pomoći, ali za sada nemamo informacije da je bilo ozbiljnijih povreda ili potreba za većom zdravstvenom negom uključenih u akciji gašenja.

Zabeležen 151 požar u toku dana

- Podatak da smo u protekla 24 časa imali 151 požar na otvorenom, govori o tome koliko smo neodgovorni i koliko će se ove stvari dešavati. Ovo jeste sezona požara, ali to nije nikakvo opravdanje. Ponosan sam na sve pripadnike Sektora za vanredne situacije i pripadnike policije u Vršcu, naravno i na kolege iz komunalnog preduzeća "2. oktobar", koji su dali sve od sebe i uspeli su puno da urade, ali ovo će se ponavljati, ako ne budemo svi zajedno odgovorni - poručio je danas ministar policije Aleksandar Vulin.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.