POSTOJI OPASNOST OD BEKSTVA! Ivanu Kontiću produžen pritvor!
Ivan Kontić, Foto: MUP Crne Gore

JAVLJENO JE

POSTOJI OPASNOST OD BEKSTVA! Ivanu Kontiću produžen pritvor!

Kontiću je 25. maja u Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje, a na početku glavnog pretresa, on je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život

Objavljeno: 15:03h

Ivanu Kontiću (30) iz Nikišića, optuženom da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, prebijanjem pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28), ponovo je produžen pritvor za još 60 dana, i može trajati do 27. septembra rečeno je „Novostima“ u Višem sudu u Novom Sadu.

- Sud smatra da i dalje postoje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog i okolnosti koje ukazuju da bi na slobodi ponovio krivično delo – navode u Višem sudu.

- Takođe, pritvor je produžen zbog uznemirenja javnosti načinom izvršenja krivičnog dela.

1 / 4 Foto: Printscreen/facebook

Kontiću je 25. maja u Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje, a na početku glavnog pretresa, on je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. I veče pre toga, kako je rekao, Mandić ga je napao na istom mestu. Po onome što je ispričao, Kontić je te večeri sa drugarima trebalo da ode na trening, i našli su se ispred lokala.

- Bio sam napadnut i moj je život bio ugrožen – tvrdio je Kontić u svojoj odbrani.

- Sve to je i Miljan potvrdio u tužilaštvu. Priznao je da me je napao veče pre na istom mestu. Kada sam se naredne večeri pojavio opet me je napao zašto sam ja tu, vređao me. Otišao sam prema svojim kolima, a on je krenuo za mnom, gunđao je i govorio da će nas sve izbušiti. Bio je u pretećem stavu sa rukama na bokovima, a na ramenu je imao torbicu. Ranije je govorio da ima pištolj.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. septembar kada bi trebalo da bude saslušan Miljan Mandić.

Bonus video:

00:38

KONTIĆ KOD SUDIJE, MORAĆE DA OBJASNI ZAŠTO SE KRIO: Ivan Kontić na saslušanju posle izručenja iz Crne Gore, u petak kod tužioca

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.