BRAT NAJMLAĐEG POGINULOG RUDARA SE OGLASIO ZA ESPRESO: Sa knedlom u grlu izustio je samo jednu rečenicu! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen, Kurir

strašno

BRAT NAJMLAĐEG POGINULOG RUDARA SE OGLASIO ZA ESPRESO: Sa knedlom u grlu izustio je samo jednu rečenicu! (FOTO)

Podsetimo, u teškoj nesreći koja se dogodila u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje poginuli su osmorica rudara, a ranjeno je dvadeset njihovih kolega

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je danas da je nakon pribavljenog izveštaja stručne komisije formirane od strane JP “PEU Resavica” donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Ovim povodom kontaktirali smo rođenog brata Petra Petrovića (31), inače najmlađeg rudara koji je poginuo u jednoj od najtežih rudarskih nesreća.

Nastradali Petar Petrović
Nastradali Petar Petrovićfoto: Printscreen

Kada smo ga pozvali ostali smo u čudu jer nam je rekao da uopšte nije obavešte o odluci koju je donelo Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu. Nesrećnom čoveku smo objasnili da je odluka takva da niko neće odgovarati za smrt 8 rudara koji su stradali na radnom mestu, a on nam je sa knedlom u grlu odgovorio da razume odluku, ali da o tome ništa ne zna.

1 / 4 Foto: Kurir

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je danas da je nakon pribavljenog izveštaja stručne komisije formirane od strane JP “PEU Resavica” u čijem je radu učestvovala i Republički nspektor za rudarstvo Zorica Vukadinović, te pribavljenog izveštaja Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o izvršenoj obdukciji leševa pokojnih rudara i nalaza i mišljenja Komisije veštaka Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu i dopune nalaza kao i nakon analize ovako prikupljenih dokaza, donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Podsetimo, u teškoj nesreći koja se dogodila u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje poginuli su osmorica rudara, a ranjeno je dvadeset njihovih kolega.

Tada su život izgubili Branko Čokorilo, Bojan Stajić, Bratislav Živković, Branislav Zlatanović, Petar Petrović, Darko Zlatković, Nenad Trivunac i Radovan Grujić. Dvanaestoro dece ostalo je tog kobnog 1. aprila bez očeva!

Nakon tragedije, opština Aleksinac donela je odluku o proglašenju Dana žalosti 2. aprila. Takođe, u Aleksincu je 4. aprila održana komemoracija.

Bonus video:

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.