ISPLIVALI NOVI DETALJI JELENINOG UBISTVA: Jedna stvar je posebno čudna!
Zoran Marjanović i Jelena Marajnvoić, Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

šok

ISPLIVALI NOVI DETALJI JELENINOG UBISTVA: Jedna stvar je posebno čudna!

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije, izjavila je da je policija znala da je Zoran Marjanović ubio svoju suprugu, a da je istragu vodio policijski inspektor Dejan Jović

Objavljeno:

Strasti oko presude Zoranu Marjanoviću i dalje se ne smiruju. Javnost se podelila na one za koje je suprug ubijene pevačice Jelene Marjanović kriv, ali i one za koje je on potpuno nevin!

Rasvetljavanje ovog zločina, počinjenog prema optužnici 2. aprila 2016. oko 17 sati, i dalje prate brojne nejasnoće. U ovom trenutku čak ni vreme smrti nije sa stopostotnom sigurnošću utvrđeno, a misterija je i šta se dešavalo u noći između 2. i 3. aprila, jer je telo pronađeno sutradan.

Eminentni stručnjak i patolog Zoran Stanković u svom nalazu je utvrdio da je telo, po svim pokazateljima, u vodi bilo najmanje pet do šest sati, a najduže 10, a možda i više časova. Ovaj nalaz donekle stavlja pod znakom pitanja vreme zločina.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanovićfoto: Printscreen / Facebook

Takođe, u zaključcima se navodi i da je mlada žena već kod prvog udarca u potiljak, a zadobila ih je ukupno osam, bila donekle onesposobljena, pa čak i bez svesti. Imajući to u vidu, gotovo je onda bilo nemoguće da je Jelena Marjanović pokušala da izađe iz kanala, pređe na drugu stranu i ostavi kapljice krvi.

– Te povrede jako puno krvare, i da su one nanete na tlu, na površini zemljišta bilo obraslo travom, bilo čime, onda bi tu bili veliki, okom vidljivi tragovi krvi – navodi se u nalazu veštaka Stankovića.

– U konkretnom slučaju, zato što bi povređivanje tog dela tela bilo u vodi, onda je nakon nanošenja prve povrede moglo da dođe do poremećaja svesti i najverovatnije je došlo do poremećaja svesti oštećene. Ona nije mogla sa tim povredama i u tom stanju da napusti prostor kanala u kome se nalazila i prostor vode, tako da ona sigurno nije nanela te tragove.

Telo ubijene Jelene Marjanović
Telo ubijene Jelene Marjanovićfoto: MUP

Ako nije žrtva, ko je mogao da načini te tragove? Na pitanje sudije Jelene Škulić, tokom trajanja postupka, da li je Jelena mogla “da proba da izađe iz kanala”, prema nalazu obducenta, “možda je pokušala da izađe… moguće da je krenula, ali joj je u vodi naneta ta povreda”.

Otkud kapljice krvi na stabljikama biljaka sa druge strane kanala? I tu je Stanković jasan:

– Sasvim sigurno je da taj trag krvi, koji je pronađen sa druge strane kanala na rastinju tj. na granama drveća, sigurno ne potiče od oštećene, sigurno je da ga oštećena nije nanela, već da je to trag koji je naneo povredilac nakon izlaska iz kanala.

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Privatna arhiva

Iz celokupnog obdukcionog nalaza, ali i veštačenja DNK tragova, od kojih neki biološki uzorci uzetih sa žrtve do danas nisu identifikovani, proizilazi da je ubica morao da stoji u vodi, ubija Jelenu, prelazi sa druge strane kanala. Sa njega se slivala žrtvina krv, koja je ostala na rastinju.

Mnogo toga vezano za to kobno popodne na nasipu Crvenka u Borči nije rasvetljeno. Ostao je niz nerazjašnjenih, a logičnih i životnih pitanja, počev od toga gde je u vreme zločina bila šestogodišnja devojčica, kako se i gde Marjanović presvukao, gde je oružje… Da li je imao pomagača ili više njih i ko su oni? I, naposletku, kada je tačno pevačica ubijena?

Inspektor nije bio zadovoljan prikupljenim dokazima

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije, izjavila je da je policija znala da je Zoran Marjanović ubio svoju suprugu, a da je istragu vodio policijski inspektor Dejan Jović, koji je u međuvremenu preminuo.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalovićfoto: Zorana Jevtić

Advokat Stefan Jokić oglasio se juče povodom toga:

– Meni, kao jednom od branilaca Zorana Marjanovića, izuzetno je drago kada Dijana Hrkalović, inače radi se o policajcu čiste biografije i svakako moralnoj gromadi, komentariše predmet mog branjenika. Bolje da brine o svom krivičnom postupku, a o njenom radu najbolje govore njene kolege, a između ostalog i otac pokojnog Dejana Jovića.

Inače, Joviću bliske kolege navode da je on bio protiv pisanja krivične prijave, jer nije bio zadovoljan dokazima protiv Marjanovića. Na njega je vršen pritisak od tadašnjeg načelnika kriminalističke policije Beograda, kojeg su, kako je objašnjavao, “stiskali ovi odgore”, aludirajući na tadašnje rukovodstvo MUP Srbije.

Bonus video:

00:25

Zoran Marjanović prebačen u Centralni zatvor

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.