SLUČAJ KANTRIMEN ZBOG KOG JE SRBIJA PLAKALA: Usmrtio Luku (21), sad je SLOBODAN ČOVEK, 1 stvar ostala je MISTERIJA
Nastradali Luka Jovanović, Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

TUŽNA PRIČA

SLUČAJ KANTRIMEN ZBOG KOG JE SRBIJA PLAKALA: Usmrtio Luku (21), sad je SLOBODAN ČOVEK, 1 stvar ostala je MISTERIJA

Do danas nije utvrđeno gde se nalazi "kantrimen" kojim je Milićev usmrtio Jovanovića

Objavljeno:

Na današnji dan pre osam godina Marko Milićev je, vozeći "mini kantrimen", udario i usmrtio Luku Jovanovića (21), a zatim pobegao sa mesta događaja.

"Slučaj kantrimen" dugo je potresao Srbiju...

Milićev je odslužio zatvorsku kaznu od četiri i po godine i početkom marta 2019. izašao na slobodu.

U ranim jutarnjim satima 25. jula 2014. Luka Jovanović se sa drugovima vraćao iz kluba "Ejndžels" belom "ladom". Zbog problema sa točkom na automobilu, stali su na Brankovom mostu i počeli da guraju vozilo. Vozač "mini kantrimena" naleteo je na "ladu" u 4.20 sati i udario Luku, dok su mladići pokušavali da prebace svoj automobil u žutu traku.

Jovanović je od zadobijenih povreda pao u komu, a preminuo je 27. jula u Urgentnom centru.

Luka Jovanović
Luka Jovanovićfoto: Društvene mreže

Marko Milićev je kao osumnjičeni prvi put pomenut sredinom avgusta. On je "kantrimenom" išao sa splava "Lasta" ka "Fristajleru". Na suvozačevom mestu sedela je Dana Manevski, a pozadi su bili Milica Novaković, Tamara Bogdanović, Bojana Petrović i Nikola Lepen.

Prema sopstvenom svedočenju, devojke su zahtevale od Milićeva da stane, što on nije učinio, već je skrenuo ka Železničkom mostu i zaustavio taksi, koji je vozio Saša Janković. Zapretio mu je i naredio da ga prati. Milićev se odvezao u svoj stan, gde se našao sa kumom Bratislavom Vesovićem, koji je preuzeo "mini kantrimen" i sakrio ga.

Policija je 18. avgusta saopštila da se Milićev nalazi u Turskoj. Raspisana je međunarodna crvena poternica za njim. Istog dana privedeni su Bratislav Vesović, Saša Janković, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković zbog sumnje da su sakrivali počinioca i određen im je pritvor.

Narednog dana kum osumnjičenog Bratislav Vesović odbio je da kaže šta je uradio sa autom, a ni ostali nisu želeli da daju iskaz. Osam dana kasnije, Tamara Bogdanović i Milica Novaković rekle su da im je Milićev pretio, kao i njegov kum.

Hapšenje Marka Milićeva
Hapšenje Marka Milićevafoto: beta

Marko Milićev uhapšen je u Kini 29. avgusta. U Tursku je pobegao 10. avgusta, a iz Istanbula je nestao posle tri dana. Iz Turske je odleteo za Hongkong, a odatle i u Kinu odakle je, posle hapšenja po crvenoj poternici Interpola, izručen Srbiji devet dana kasnije.

Otac preminulog Luke saslušan je 1. septembra u Trećem osnovnom tužilaštvu i pridružio se krivičnom gonjenju osumnjičenih.

Kantrimen, Luka Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milićev je u pritvoru proveo više od godinu dana pre nego što je 28. oktobra 2015. pred Trećim osnovnim sudom osuđen na četiri i po godine zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Iz zatvora je, pošto je dva puta odbijen za uslovni otpust, izašao 1. marta 2019. godine posle odležane cele kazne i od tada je slobodan. Na snagu je tada stupila zabrana upravljanja motornim vozilom koja je važila naredne tri godine. U slučaju da je to prekršio čekala bi ga novčana kazna od 100.000 dinara, 14 kaznenih poena i ponovno oduzimanje vozačke dozvole na još šest meseci.

Osim Milićeva, u postupku je osuđen i njegov kum Bratislav Vesović, i to na godinu dana zatvora, jer ga je krio i pomogao mu da sakrije vozilo. Devojke i mladić koji su te večeri bili sa Milićevim u kolima, posle nagodbe sa tužilaštvom osuđeni su na kazne kućnog zatvora od četiri do deset meseci.

Do danas nije utvrđeno gde se nalazi "kantrimen" kojim je Milićev usmrtio Jovanovića. Ta enigma nije razrešena ni na suđenju. Milićev je sve vreme postupka ćutao o "kantrimenu", a u medijima su se pojavile razne spekulacije, od toga da je vozilo rasparčano u auto-garaži na Zvezdari do toga da su delovi završili u Italiji, u okolini Napulja. Ono što su utvrdili istražitelji je da je vozilo nestalo kod pumpe u Čingrijinoj ulici na Zvezdari.

I pre saobraćajne nesreće na Brankovom mostu Milićev bio poznat policiji, odslužio je kaznu za pokušaj ubistva, a osuđivan je i u Nemačkoj. Navodno je pripadao organizovanoj kriminalnoj grupi sa Zvezdare koja trguje drogom.

Bonus video:

00:18

Žestok sudar 3 automobila na auto-putu

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.