PROKLETI 26. JUL BEOGRAĐANI NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Očevi su UBILI svoje SINOVE, a Nada je presudila MUŽU!
ilustracija, Foto: Printscreen/RTS/Filip Plavčić

PORODIČNE TRAGEDIJE

PROKLETI 26. JUL BEOGRAĐANI NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Očevi su UBILI svoje SINOVE, a Nada je presudila MUŽU!

Taj utorak od ranog jutra slutio je na nesreću. Već u 5.20 sati u Šavničkoj ulici u Žarkovu, Nada Lazić (44) kuhinjskim nožem presudila je svom dve godine mlađem suprugu Milanu

Objavljeno:

Krvavi utorak 26. jul 2011. godine ostaće urezan u pamćenju mnogih Beograđana kao ukleti dan u kom su zauvek oskrnavljene 3 porodice. Kobnog dana u prestonici ubijene su 3 osobe.

Taj utorak od ranog jutra slutio je na nesreću. Već u 5.20 sati u Šavničkoj ulici u Žarkovu, Nada Lazić (44) kuhinjskim nožem presudila je svom dve godine mlađem suprugu Milanu.

Samo sat vremena kasnije u Mirijevu Marko Živojinović hicem iz pištolja presudio je sinu Mihajlu. Ni tu, nažalost, nije bio kraj tragedijama, pošto je oko 13 sati u Sopotu Milivoje Radovanović usmrtio sina Branka.

UBISTVO U ŽARKOVU

Nada je svom suprugu Milanu, dok je spavao, nož zarila u vrat. U cik zore iz iznajmljenog stana Lazića prolomio se plač i zapomaganje njihovih ćerki od 19 i 15 godina. Pokušavale su da pomognu ocu, krvavih ruku trčale su po komšiluku. Kucale su susedima na vrats i molile: "Pomozite našem tati". Njemu, međutim, spasa nije bilo, jer je iskrvario i preminuo pred njihovim očima.

Banjica, Ubistvo
foto: Zorana Jevtić

Rođaci su ranije savetovali Milana da se razvede, ali ih on, nažalost, nije poslušao. Nada je, kako su za medije ispričale komšije, imala psihičkih problema i pila je lekove. Često su se svađali. Znala je i da gađa Milana svačim što joj padne pod ruku. Rodbina mu je govorila da joj obezbedi lečenje i da podnese zahtev za razvod braka.

Komšije iz Šavničke ulice ispričale su da je Nada bila povučena i zatvorena i da je često menjala raspoloženje.

- Ni sa kim se nisu družili. Retko smo ih viđali. Kakva tragedija zadesi njihove ćerke! U istom danu ostadoše bez oca i bez majke - ispričala je tada jedna od komšinica.

Krajem marta 2010. godine stan u Šavničkoj ulici izgoreo je u požaru. Komšije kažu da se tada pričalo da je eksplodirala plinska boca, ali im je to bilo sumnjivo, jer je zgrada priključena na gasovod. Noć pre požara iz stana Lazića čula se svađa, pa su ubeđeni da je Nada izazvala požar.

Ubistvo, Doljevac, Ubijen mladić
foto: KURIR/M.S.

Lazićeva se na saslušanju branila time da se ne seća detalja, niti zašto je digla ruku na svog dotadašnjeg životnog saputnika, pa je sud naložio psihijatrijsko veštačenje. Njoj je određen pritovr.

Već u 6.25 sati, takođe u iznajmljenom stanu, u Ulici Matice srpske u Mirijevu Marko Živojinović (59) pištoljem je ubio svog sina Mihajla (27), koji se pred njegovima očima spremao da ubrizga drogu u venu.

Marko je pucao u grudi sinu Mihajlu u stanu u kom su dve godine živeli kao podstanari. Zločin se dogodio kad je Marko ugledao sina kako se drogira. Uzeo je pištolj i ispalio Mihajlu hitac u srce, a posle zločina je pozvao policiju i predao se.

UBISTVO U MIRIJEVU

Markove supruga i ćerka u vreme tragedije nisu bile u stanu.

- Nisam ni znala da imaju i sina. Viđala sam ženu i ćerku, a čula sam da se komšija ovog proleća vratio s rada u Rusiji. Ne znam koja muka može da natera oca da ubije sina - rekla je tada novinarima komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

U stanu u kojem se dogodila tragedija živeli su Marko, njegova supruga i ćerka, a Mihajlo je dolazio povremeno da bi uzeo novac za kupovinu droge.

Policija, Ubistvo, Zločin
foto: Tanjug

Živojinović je, kako su izveštavali beogradski mediji, na saslušanju izjavio da je smrtonosni hitac ispalio u grudi sina pošto je nenajevljen došao u stan u kome je živela njegova porodica i pred njihovim očima počeo da se drogira. Ocu, koji se i ranije sa sinom sukobljavao zbog narkomanije, to je zasmetalo i veliki porodični problem rešio je da sam prekine.

U porodičnoj kući u Ulici pukovnika Žike Radovanovića 7 u selu Sibnica kod Sopota, istog dana oko 13 sati, Milivoje Radovanović (76) u porodičnoj kući nožem je ubio sina jedinca Branka (49) i to na krsnu slavu Svetog Arhangela letnjeg.

Tragediji je prethodila svađa između oca i sina, jer je, navodno, Milivoje vređao svoju suprugu i Brankovu majku Milunku.

UBISTVO U SOPOTU

Milivoje je Branka nožem ubo u levu preponu. Branku je, očigledno, sečivo preseklo aortu i obilno je krvario. Pokušao je da krvarenje zaustavi u kupatilu, peškirima, ali nije u tome uspeo. U pomoć mu je pritekla i majka, kao i maloletni sin njegovog pokojnog brata, koji se u tom trenutku nalazio u kući.

U međuvremenu je Milunka Radovanović pozvala Hitnu pomoć i policiju. Međutim, Branko nije izdržao. Iskrvario je u kolima Hitne pomoći i umro, zamalo majci na rukama, koja je, iako teški dijabetičar, pošla sa sinom u bolnicu. Otac Milivoje je, pak, mirno sačekao dolazak policije u njegovu kuću, a posle uviđaja je uhapšen.

Na saslušanju Milivoje je izjavio da nije imao nameru da ubije sina i da nije verovao da će jedan ubod izazvati njegovu smrt, a rekao je i da se kaje.

- Milivoje je bio vredan i radan domaćin. Nije pio i bio je zdrav kao dren. Ali, umeo je da ponekad bude pomalo prek. Tačnije, voleo je da njegova bude poslednja i nije dozvoljavao da mu se iko suprotstavi - ispričao je jedan od komšija posle tragedije.

Branko Radovanović, inače vlasnnik turističkih autobusa u Beogradu, vrlo često je dolazio kod roditelja i niko nije mogao ni da pretpostavi da će se dogoditi ubistvo.

Bonus video:

00:31

Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo Jelene Marjanović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.