OGLASIO SE BRANILAC ZORANA MARJANOVIĆA: Nije štedeo REČI!
Stefan Jokić, Foto: Printscreen/TV Pink

ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA

OGLASIO SE BRANILAC ZORANA MARJANOVIĆA: Nije štedeo REČI!

Kako je naveo Marjanoviću je Apelacioni sud do sada iz više razloga ukidao pritvor

Objavljeno:

Jokić navodi da je sudsko veće uzleo samo ono što im je odgovaralo.

- Pokušali su da prave nekakvu pravnu gimnastiku... Nemam još presudu, a u njoj će biti pravna ocena dokaza. Pominju neku jaknu i te neke stvari, ali ništa ne mogu da kažem dok ne dobijem pravnu ocenu same presude. Kada to budem video, odnosno kada vidim čime sud pravda presudu, onda ću reagovati - kaže Jokić.

Stefan Jokić advokat Zorana Marjanovića: Skandalozna odluka suda doneta pravnom gimnastikom, žao mi je što nisam sa Zoranom u pritvoru da zajedno pišemo žalbu

On poručuje da neće da se bavim spekulacijama, već samo onim što je sud saopštio.

- To što su naveli kako je on morao da je čuje i da je vidi šta se dešava je sramota! Svako ko je bio na nasipu zna da, ne da nije mogao nešto čuti, već da nije postojala šansa da se čuje - rekao je Jokić i dodao da to zapravo znači da sud nema percepciju tog terena, kao i da ih verovatno to nije interesovalo.

Stefan Jokić
Stefan Jokićfoto: Printscreen/TV Pink

Jokić ističe i da je evoltiran odlukom suda kojom je Marjanoviću određen pritvor nakon presude.

- Nije prvi put da sud Zoranu određuje pritvor. Tako mu je 2018. godine na osnovu naše žalbe ukinut pritvor. U rešenju o ukidanju pritvora se kaže da treba da se pravi velika razlika u izveštavanju u nekom predmetu, u smislu kada novinari izveštavaju i da li javnost može da utiče na ishod postupka. U ovom predmetu su svi pričali i pisali punih šest godina. Kako se sad odjednom pojavio neki pritisak da ne može da se vodi krivični postpuak. Pritvor mu je određen zato što se i on oglašavao putem medija... To je apsolutno sumanuto obrazloženje. Videćemo šta će reći apelacioni sud - kaže Jokić i dodaje da se nada da će na sednici Apelacionog veća biti doneta odluka u njihovu korist.

Kako je naveo Marjanoviću je Apelacioni sud do sada iz više razloga ukidao pritvor.

- Čak je i optužnica vraćana dva ili tri puta. Jednom zbog nepostojanja sumnje. Šta god da su navodili kasnije išlo je u prilog nama, odnosno odbrani, ali sud se rukovodio nekim drugim stvarima i postulatima... Prvo ćemo tražiti da se ukine pritvor - rekao je Jokić.

1 / 4 Foto: Emilija Jovanović

Na pitanje kako to da je Zoran iz sudnice nakon izrečene presude išetao u kafić, kaže da ne zna i da mu nije jasno, ali i da je to odluka suda.

- Za svaku reč koju sam rekao ispred Palate pravde stojim i danas. Entuzijazama nam ne fali. Krivo mi je što je moj klijent u Bačvanskoj... To me pogodilo da sam se pitao što i mene nisu odveli da bar zajedno pišemo žalbu. Borba predstoji i biće teška - kaže Jokić.

Naš sagovrnik navodi i da je Zoranova i Jelenina ćerka Janu zapravo krunski svedok i da je njeno svedočenje dokaz koji sve govori.

- Jana je jedan od krunskih svedoka onoga što se dogodilo... Dete zna šta joj je otac radio. Čekam da vidim obrazloženje presude, da vidim na zašto sud nije prihvatio taj deo svedočenja koji se tiče Jane - istakao je advokat.

Advokat Jolić smatra i da je javnost mnogo uticala na odluku suda, kao i da to nije smelo da se desi.

- Jedan od razloga zbog kog je Zoranu određen pritvor do apelacije je i zbog uznemiravanja javnosti. Javnost je uznemirena njegovom presudom... Smatram da je postojao pritisak. Imaš dokaz sudiš, ako nema dokaza oslobodiš okrivljenig. Svi kao žele napredak, a ponašaju se na način koji nije u skladu sa nekim moralnim principima - jasan je Jokić.

On navodi da je mislio kako ova presuda treba da bude ispit zrelosti.

- Znam da se u Višem sudu mnoge kolege ljute na mene, ali me više nije briga. Radi se o ljudskom životu, porodici. Znam da branim istinu i da su dokazi na mojoj strani. I uvek ću tražiti da se sudi na osnovu dokaza, a ne na osnovu imena i prezimena. Spisi predmeta govore da Zoran on nema nikakve veze sa ubistvom - kazao je Jokić.

Branilac Zorana Marjanovića zatražio je od Apelacionog suda u Beogradu da na ovaj predmet gleda kao i svaki drugi slučaj.

- Presude se moraju donositi na osnovu dokaza. Ili ih ima, ili ih nema. To jedino molim Apelacioni sud. Mada, ne znam gde ima da advokat moli za poštovanje zakona i onoga što se nalazi u spisima. Ne može da se zanemari ono što su veštaci rekli, a presudu bazirati na završnoj reči tužilaštva - ističe advokat Zorana Marjanovića.

TROŠKOVI OVOG SUĐENJA SU MILIONSKI

Marjanovićev advokat Stefan Jokić otkriva da su troškovi u ovom postupku su milionski.

- To pričam od početka... Ovo je nametanje krivice. Bolje 100 krivih napolju nego jedan nevin u zatvoru. Držim se te parole. Znam da Zoran Marjanović nije kriv i da sam apsolutno u pravu!- rekao je Jokić.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.