OVI MUŠKARCI BILI SU OZNAČENI KAO UBICE JELENE MARJANOVIĆ: Jedan od njih posebno se izdvaja
Ilustracija, Foto: Kurir

misterija

OVI MUŠKARCI BILI SU OZNAČENI KAO UBICE JELENE MARJANOVIĆ: Jedan od njih posebno se izdvaja

Teorije o tome ko je ubio pevačicu "Granda" samo su se nizale

Objavljeno:

Slučaj ubistva Jelene Marjanović rešen je nakon šest godina, a njen suprug Zoran osuđen je na 40 godina zbog tog zločina. Od dana kada je nestala, 2. aprila 2016. godine, odnosno, narednog dana kada je nađeno njeno telo na nasipu u Borči, teorije o tome ko je ubio pevačicu "Granda" samo su se nizale, a među označenima su bili misteriozni biciklista, bizinismen Dragoje, ljubavnik, migrant...

Biciklista

Misteriozni biciklista je, kako su 2016. godine mediji pisali, u nedelju 3. aprila oko 10:15 časova, oko tri sata pre pronalaska tela Jelene Marjanović, prolazio delom nasipa na kojem je pevačica nestala dan ranije i na kojem je ubijena.

Pojavio se niotkuda i naleteo na policajca koji je obezbeđivao nasip, pa ga je on zaustavio. Taj mladić je tražio da ga odmah puste. Policajac mu je rekao da je ceo kraj blokiran zbog potrage za nestalom ženom.

Policajac mu je tražio dokumenta, a on je odgovorio da nema ništa kod sebe. Potom ga je pripadnik MUP pustio uz upozorenje da vodi računa gde vozi i da sluša instrukcije patrola, koje su tada bile opkolile ceo kraj.

1 / 14 Foto: Nemanja Nikolić

Potom je rečeno da ima nekoliko sumnjivih detalja vezanih za biciklistu.

Nosio je rukavice iako je bilo toplo, a imao je i ranac, koji je bio pun. Nije imao dokumenta i naišao je u veoma osetljivom trenutku, pošto se kasnije ispostavilo da je samo nekoliko sati posle ovog incidenta telo nesrećne žene pronađeno u jednom kanalu kod nasipa.

Takođe, kamere su ga snimile kako se "mota" oko nasipa, što je izazvalo dodatnu sumnju.

Biznismen Dragoje

Tri godine nakon zločina, 2019. u sud je stiglo pismo iz Švajcarske u kojem se tvrdi da je Jelenu Marjanović ubio biznismen Dragoje iz Priboja, kojem je nadimak Drago Čekić, koji je bio klijent Zoranove majke Zorice.

On se iz Priboja u Beograd doselio 2015. godine, počeo biznis sa nekretninama, a onda mu je sve propalo, pa je došao kod ove po pomoć-

Osim toga, autor je naveo i da njena svekrva Zorica upravo zbog toga što je naručila ubistvo snaje nikad nije otišla na njen grob. Kao ubica označen je Dragoje Milinković iz Priboja, koji se krajem 2015. doselio u Beograd, pokrenuo posao i kupio nekretninu, a onda upao u finansijske probleme.

Dragoje Milinković iz Priboja je ubica Jelene Marjanović, tvrdilo je anonimno pismo. Naručilac ubistva je, prema tvrdnjama ovog pisma, Zorica Marjanović, koja mu je ponudila da za novac ubije njenu snaju. Svekrva je gajila strašnu mržnju prema Jeleni, koja je bila lepa, talentovana, popularna, uspešna, dobra osoba i majka, sve ono što ona nikad nije bila, ali je motiv zločina bio novac, tvrdi pošiljalac pisma.

Na pet kucanih stranica opisano je i da je Dragoju, zvanom Drago Čekić, dala instrukcije gde će kobnog 2. aprila 2016. Jelena trčati. Da bi bila sigurna da će toga dana njena snaja biti na nasipu, kako se tvrdi, skovala je plan da ubedi sina Zorana da sa Jelenom ode na trčanje.

- Ubica je znao gde će trčati pevačica i tu ju je sačekao po Zoričinim instrukcijama. Izvršio je zločin tupim predmetom i iskalio svoj bes i mržnju koju je gajio prema drugoj osobi na njoj. Poznat je po nadimku Drago Čekić jer je najčešće tako napadao svoje žrtve i ranije, koristio je hladno oružje. Po izvršenju zločina se presvukao, na kanalu umio i oprao ruke, stavio stvari u torbu i za dva sata stigao pešice do Starog grada, gde se otarasio svoje torbe - tvrdio je autor pisma.

Ljubavnik

Zoranov otac Vladimir tvrdio je da je Jelenu ubio ljubavnik.

- Pravi ubica je Jelenin ljubavnik, učinio je to, jer je htela da ga ostavi! Ćutao sam sve ovo vreme, jer sam se bojao da će mi neko ubiti decu! Od prvog dana svi znamo ime ubice - napisao je Vladimir na svom Fejsbuku kada je Zoran uhapšen.

Vladimir Marjanović
foto: Dragana Udovičić

Migrant

Odbrana Zorana Marjanovića tvrdila je da je pevačicu ubio migrant koji ju je vrebao sa šipkom.

Podsetimo, Zoran Marjanović uhapšen je juče u svojoj kući u Borči, u koji se vratio nakon izricanja presude i prvo je sproveden u pritvor, a potom će, kako se navodi najverovatnije biti "iza rešetaka" u Zabeli.

U kući je proveo nešto više od sat vremena, a potom je stigla policija koja ga je uhapsila.

Srbija je bila u šoku zbog činjenice da je neko, ko je optužen za ubistvo, nakon izricanja presude pušten. Kako je objasnio sagovornik Telegraf.rs iz Višeg suda, čekalo se da se Rešenje o određivanju pritvora pošalje policiji.

Čim je rešenje stiglo, policija je otišla u Borču i uhapsila Marjanovića i odvela u 29. Novembar.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.