OD DEDOVINE OSTALO ZGARIŠTE: Dramatične fotografije VATRENE STIHIJE koja nosi SVE pred sobom! (FOTO)
požar, Foto: RINA

POČELA SEZONA ŠUMSKIH POŽARA

OD DEDOVINE OSTALO ZGARIŠTE: Dramatične fotografije VATRENE STIHIJE koja nosi SVE pred sobom! (FOTO)

Uz savremenu opremu i hrabre momke koji su obučeni da deluju u ovakvim ekstremnim uslovima građani nemaju razloga za strah, naglašava Cicvarić

Objavljeno:

U velikom požaru koji je izbio u zaseoku Jeličići na Zaovinama potpuno je izgoreo jedan stambeni i nekoliko pomoćnih objekata. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali ono što je najvažnije da nije bilo nastadalih i povređenih lica.

"Ti objekti pripadaju porodici koja je ovde rođena, ali žive u Beogradu. Često ovde dolaze i provode vreme, ali sada im je vatra sve odnela. Od njihovog ognjišta i dedovine sada je ostalo samo zgarište", kaže za RINU meštanin Zaovina.

Vatru su prvo ugledale komšije i dvojica meštana su na vreme prijavila požar, pa su vatrogasne ekipe ipak uspele da lokalizuju vatru koja je pretila da se proširi na obližnju šumu.

Požar, Bajina Bašta
foto: RINA

"Borba je potrajala, jer je teren izuzetno nepristipučan, a vatra se brzo širila usled visokih temperatura i vetra koji je jako duvao. Ono što je doprinelo tome da izgori ceo objekat je to što je drveni i na žalost izgoreo je do temelja", naglasio je Saša Cicvarić načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu.

On dodaje da su uspeli da pošalju sve raspoložive jedinice na ovu nepristupačnu lokaciju. Kako je u pitanju ogroman šumski kompleks, agangažovane su kolege ne samo iz Užica, već iz Čajetine, sa Mokre Gore i Bajine Bašte.

Požar, Bajina Bašta
foto: RINA

"Imali smo tu sreću da smo sa zanovljenim voznim parkom, pa kamioni imaju svu moguću opremu. Od naprtnjača, terenskih vozila koja na sebi imaju pumpe visokog pritiska. Počela je sezona šumskih požara koju smo dočekali potpuno spremni. Uz savremenu opremu i hrabre momke koji su obučeni da deluju u ovakvim ekstremnim uslovima građani nemaju razloga za strah", naglašava Cicvarić.

Požar, Bajina Bašta
foto: RINA

Ipak, još jednom apeluje na sve građane da vode računa i poštuju propise. Strogo je zabranjeno paljenje bilo kakve vatre na otvorenom prostoru, jer sitnica je dovoljna da dođe do katastrofe.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.