OVO JE RAZLOG ZAŠTO MARJANOVIĆ NIJE ODMAH ODVEDEN U ZATVOR!
Foto: Nenad Kostić

vratio se u Borču

OVO JE RAZLOG ZAŠTO MARJANOVIĆ NIJE ODMAH ODVEDEN U ZATVOR!

Žalbe se ulažu po prijemu obrazloženja presude u pisanom obliku i to u roku od dve nedelje od njenog dostavljanja

Objavljeno:

Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović.

Međutim, umesto u zatvor u pratnji policije, Marjanović je iz Višeg Suda u Beograd izašao u pratnji svoje devojke, sina i brata.

Ova presuda nije pravosnažna i samim tim njegovi advokati će imati pravo žalbe drugostepenom sudu, u ovom slučaju Apelacionom sudu u Beogradu.

1 / 7 Foto: Stefan Stojanović

Žalbe se ulažu po prijemu obrazloženja presude u pisanom obliku i to u roku od dve nedelje od njenog dostavljanja. Sudije ove institucije po prijemu žalbe razmatraju da li ona ima osnova, a potom i samu presudu – da li je zakonita, da li su povređena prava postupka i okrivljenog, ali i da li su dokazi koji su izvedeni tokom postupka dokazali stepen opravdanosti krivice – odnosno da li su dovoljni za donošenje presude. Ukoliko Apelacioni sud utvrdi da je potrebno izvesti još neki dokaz, obrazložiti neki detalj posebno i dodatno, ali i ako utvrdi da je došlo do kršenja nekog zakona tokom postupka, ovaj sud može poništiti presudu i naložiti Višem sudu u Beogradu da Marjanoviću ponovo sudi. Takođe, može predložiti da se krivično delo za koje se osumnjičeni tereti prekvalifikuje za neko blaže.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.