EVO GDE JE UBIJEN SRBIN U ŠPANIJI: Izrešetan mecima na parkingu, sumnja se na JEDNO (FOTO)
Mesto ubistva, Foto: Profimedia, Printscreen

DETALJI

EVO GDE JE UBIJEN SRBIN U ŠPANIJI: Izrešetan mecima na parkingu, sumnja se na JEDNO (FOTO)

Telo ubijenog Srbina nalazi se u Institutu za pravnu medicinu (IML) u Granadi

Objavljeno: 11:35h

Srpski državljanin čiji identitet još uvek nije saopšten ubijen je sinoć oko 19 sati u blizini Granade u Španiji, dok je državljanin Bosne i Hercegovine ranjen i trenutno je u teškom stanju, ali lekari veruju da nije životno ugrožen.

- U pucnjavi je jedna osoba ubijena, a druga je ranjena, na parkingu kod brane Rules, u blizini opštine Orgiva. Civilna garda pokušava da locira napadače, koji su uspeli da pobegnu - navodi portal i dodaje da bi državljanin Bosne i Hercegovine trebalo da bude operisan.

Ranjeni Bosanac ima 41 godinu i nalazi se trenutno na intezivnoj nezi. Rana se nalazi u predelu stomaka i iako su lekari odeljenja za neurotraumatologiju "Virgen de las Nieves" sinoć uspeli da ga stabilizuju, danas i dalje pomno prate njegovo stanje. Zdravstveni izvori kažu da je ranjeni Bosanac u teškom stanju, ali ipak veruju da ne bi trebalo brinuti za njegov život. On je evakuisan helikopterom juče oko 19 sati sa jednog od parking područja brane Rules, prenosi ideal.es.

Granada, Ubistvo
foto: YOUTUBE / SCREENSHOT

Telo ubijenog Srbina nalazi se u Institutu za pravnu medicinu (IML) u Granadi i čeka na obdukciju. Zdravstvene ekipe koje su juče popodne upućene na lice mesta pokušale su da ga ožive, ali mu vitalni znaci nisu reagovali. Preminuo je na istom mestu gde je bio izrešetan mecima.

Civilna garda pokrenula je istragu kako bi se razjasnilo šta se tačno dogodilo. Sve ukazuje da su se dve kriminalne grupe srele na brani Rules, mestu na pola puta između obale Granade i glavnog grada.

Najverovatnije se radi o trgovini drogom, marihuanom, bilo u vidu prodaje ili 'prevrtanja' (krađe) robe. Nije isključeno ni moguće obračunavanje. Činjenica je da su izvršioci ubistva i pokušaja ubistva pobegli u jednom ili više vozila na tom području.

Istražiteljima nije lako da rasvetle ovaj slučaj. U ovom trenutku, jedino svedočenje koje bi za njih moglo biti od vrednosti je svedočenje ranjenog Bosanca koji je na intenzivnoj nezi, pod sedativima i intubiran; stoga, za sada neće moći da računaju na ovo svedočenje. Nema pritvorenih, a meta su poznate kriminalne grupe iz Granade.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.