"3 MESECA VEGETIRAO KAO BILJKA NA BANJICI": Evo kako je bilo pacijentu kom je KIROPRAKTIČAR SLOMIO KIČMU
ilustracija, Foto: Marina Lopičić

JEZIVO

"3 MESECA VEGETIRAO KAO BILJKA NA BANJICI": Evo kako je bilo pacijentu kom je KIROPRAKTIČAR SLOMIO KIČMU

Lekari su mogli samo da konstatuju prelom kičme, usled koje je čovek i ostao nepokretan, a takav je stigao u Institut

Objavljeno:

M. Đ. (58) je bio u u privatnoj klinici "Balans medika" u Beogradu na tretmanu kod kiropraktičara, a tom prilikom mu je slomljen vratni pršljen.

M. Đ. (58) je 24. marta ove godine bio u u privatnoj klinici "Balans medika" u Beogradu na tretmanu kod kiropraktičara i tom prilikom mu je slomljen vratni pršljen, a tri i po meseca kasnije preminuo je na Institutu za ortopediju "Banjica". Kako su naveli lekari, vegetirao je kao biljka dok nije umro 9. jula. Praktično nije imao nikakve šanse.

Sada već pokojni M. Đ. je otišao u kliniku da mu nameštaju pršljen "atlas", ali je već u 16.40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici.

Odmah po hitnom prijemu smešten je u jedinicu intenzivne nege ovog instituta. Lekari su mogli samo da konstatuju prelom kičme, usled koje je čovek i ostao nepokretan, a takav je stigao u Institut.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

"Urađena je kompletna dijagnostika, skeneri i sve ostalo što je neophodno, i lekarski konzilijumi su kontatovali da nije moguća operacija, niti bilo kakva intervencija. Pacijent je morao da bude stavljen i u veštačku komu, odnosno intubiran je na respiratoru.Bukvalno tri i po meseca M. Đ. je vegetirao kao biljka, a lekari koji su davali sve od sebe, mogli su samo da ga održavaju u životu, svesni da će i tome doći kraj i da je čovek praktično umirući pacijent. Upravo zato omogućili su porodici, odnosno majci i bratu da ga nekoliko puta, bukvalno na blic vide. I samo su mogli da vide čoveka koji je završio na aparatima posle tretmana koji su u 'Balans mediki' koji su preporučivali kao bezbedan i siguran. Ništa drugo i nije moglo da se uradi", priča izvor Kurira.

Dok je M. Đ. vegetirao na Institutu za ortopediju, porodica je skupljala svu medicinsku dokumentaciju, pa i s ovog Instituta, kako bi gonili "Balans mediku" i onoga ko je M. Đ. doveo u ovakvo stanje.

Inače, čovek kod koga je M. Đ. bio na tretmanu predstavljen je u javnosti kao lekar po obrazovanju i to specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Podsetimo, tužilaštvo je obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija. Po prijemu izveštaja o obdukciji Više javno tužilaštvo će proceniti ima li elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.

Bonus video:

04:41

RODITELJI MLADIĆA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO NA IBARSKOJ: Nismo znali da je taj čovek preminuo, Miloš je utrčao u kuću pocepan

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.