ŠAKOVIĆEVI TELEFONI I VIDEO-NADZOR VODE DO UBICE? Policija češlja imovinu ubijenog koji je IZREŠETAN U CENTRU BUDVE
Ilustracija, Foto: Profimedia

egzekutor obučen u belo

ŠAKOVIĆEVI TELEFONI I VIDEO-NADZOR VODE DO UBICE? Policija češlja imovinu ubijenog koji je IZREŠETAN U CENTRU BUDVE

Više državno tužilaštvo je u toku izviđaja preduzelo brojne mere i radnje u cilju rasvetljavanja događaja i identifikacije izvršilaca

Objavljeno:

Crnogorsko tužilaštvo je donelo naredbu za veštačenje svih predmeta nađenih 17. juna u Starom gradu u Budvi, gde je brutalno ubijen visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" Milić Minja Šaković. Takođe, u sklopu istrage obavljeno je više pretresa na različim lokacijama u Crnoj Gori, a saslušano je više osoba u svojstvu svedoka, prenosi crnogorski Dan.

Podsetimo, Milić Minja Šaković je likvidiran u Starom gradu u Budvi, dok je večerao sa prijateljima. Egzekutor obučen sav u belo sasuo je osam hitaca u njega i pobegao u nepoznatom pravcu. Šaković je preminuo na licu mesta, a sumnja se da je on još jedna žrtva klanova iz Kotora koji poslednih godina ratuju do istrebljenja.

Milić Minja Šaković
foto: Youtube/PrintScreen/Vijesti Online

- U sklopu izviđaja za ubistvo Milića Minje Šakovića, po nalogu sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše, naloženo je da se izvrši pretres dva mobilna telefona oštećenog i to jednog koji je prilikom uviđaja pronađen na licu mesta i drugog koji je pronađen i izuzet pretresom njegovog stana i drugih prostorija koje je koristio. Prvi je telefon nepoznate marke i broja, a drugi "samsung" crne boje na preklapanje - prenosi Dan.

Takođe, ovaj medij dodaje i da je po nalogu suda, izuzet i DVR uređaj za video-nadzor marke "dalhua" sa bežičnim mišem za upravljanje koji je pronađen pretresom njegovog stana.

- Kako bi se dobila sadržina svih komunikacija (dolaznih, odlaznih i propuštenih poziva, kompletan sadržaj SMS-a, fotografija, video-materijala kao i poruka i komunikacija ostvarenih vajberom, skajpom, vocapom, telegramom mejlom ili drugim aplikacijama za komunikaciju te utvrdilo koje su sim kartice korišćene u navedenom telefonu, kao i sadržaj memorijskih kartica, ukoliko je poseduje, odnosno kako bi se dobila sadržina video-nadzora sa nadzornih kamera instaliranih u navedenom objektu za period od 7.6. 2022. godine do dana izuzimanja - piše u nalogu suda, koji je objavio Dan.

Sve je ovo preduzeto kako bi se došlo do podataka vezanih za vršenje krivičnog dela teško ubistvo Šakovića.

Više državno tužilaštvo je u toku izviđaja preduzelo brojne mere i radnje u cilju rasvetljavanja događaja i identifikacije izvršilaca.

Crnogorska policija
foto: Profimedia

- Od strane tužilaštva donete su naredbe za veštačenje svih predmeta izuzetih sa lica mesta, obavljeno je više pretresa te saslušano više lica i u svojstvu svedoka, a u daljem toku postupka preduzeće se i druge mere i radnje za koje se ukaže potreba - saopštila je "Danu" portparol tužilac Lepa Medenica.

Podsetimo, Šaković je ubijen 17. juna u Budvi kod bedema budvanskog Starog grada, oko 23.40 časova u budvanskom kafiću "Korkovado". Policija je našla pištolj iz koga je pucano. U Šakovića je iz neposredne blizine ispaljeno više projektila.

(Espreso / Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.