UDES U NEMANJINOJ! Taksista završio u sendviču između dva tramvaja (FOTO)
Slika sa mesta nesreće, Foto: Telegram, Printscreen/Instagram/Serbia live

kako?

UDES U NEMANJINOJ! Taksista završio u sendviču između dva tramvaja (FOTO)

Saobraćaj u tom delu grada je otežan

Objavljeno: 16:54h

Saobraćajna nesreća dogodila se danas oko 16 časova kada je jedno taksi vozilo iz za sada nepoznatih razloga, završilo između dva tramvaja.

Za sada nije poznato pod kojim okolnostima se desila nesreće, kao ni da li ima povređenih.

Nesreća
foto: Telegram, Printscreen/Instagram/Serbia live

Saobraćaj u tom delu grada je otežan.

Podsetimo, osim u centru prestonice gužva se stvrila i na Gazeli gde su radnici Fijata izašli na ulice.

Inače, Radnici kragujevačkog Fijata blokirali su auto-put kod mosta Gazela na Novom Beogradu. Oni su autobusima i automobilima stigli u glavni grad da, kako kažu, izraze nezadovoljstvo zbog načina na koji se rešava pitanje viška zaposlenih u preduzeću čiji je većinski vlasnik italijanska kompanija Stelantis, a manjinski Vlada Srbije. Istakli su i da ne prihvataju socijalni program koji im je ponuđen i da insistiraju da otpremnina za one koji napuštaju fabriku bude 1.000 evra po godini staža, a ne 200 evra kao što im nudi poslodavac.

Prethodno su radnici u petak saopštili da su pregovori sa Vladom Srbije propali, dok je premijerka Ana Brnabić i juče ponovila da to nije tačno. Brnabić je istakla da su radnici umesto pregovora izabrali izlazak na ulicu, jer nisu sačekali da se završi proces prijave za rad u inostranstvu, nakon kojeg bi trebalo da dobiju novu ponudu za socijalni program. Predsednica Vlade Srbije je rekla da je pitanje otpremnina stvar međusobnih pregovora, a ne razgovora preko medija.

Zaposleni u Fijatu su protestovali i u ponedeljak, kada su na dva sata blokirali magistralni put Kragujevac-Kraljevo-Čačak i najavili da će, ukoliko Vlada Srbije ne ispuni njihove zahteve, doći u Beograd. U ponedeljak je istekao rok za prijavu radnika za dobrovoljni odlazak u fabrike u Italiju, Slovačku, Nemačku i Češku, ali ni menadžment Stelantisa, ni Vlada još nisu saopštili koliko se radnika prijavilo. Prema ranijim najavama, posla u njihovim pogonima van Srbije ima za oko 1.000 radnika, a u prvom krugu, do prošlog petka, se prijavilo samo 140 radnika, zbog čega je taj rok produžen do 20. juna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.