"NEĆETE MOĆI DA GA OŽIVITE" Dok je majka dečaka (3) sa Palilule jecala, baka izgovarala JEZIVE STVARI
Mesto nesreće na Paliluli, Foto: KURIR/J.M.

TUŽNO

"NEĆETE MOĆI DA GA OŽIVITE" Dok je majka dečaka (3) sa Palilule jecala, baka izgovarala JEZIVE STVARI

Dečak (3) poginuo je juče oko 12 sati pošto je pao sa sedmog sprata zgrade na Paliluli u Beogradu, a kako saznajemo, u trenutku nesreće bio je u stanu s bakom i dekom.

Objavljeno: 19:25h

Prema izvoru, dečak je u stanu živeo sa ocem, majkom i starijim bratom. Mališan je navodno bio bolestan, pa su baba i deda pomagali oko lečenja i često dolazili da ga čuvaju.

- Čuli smo da je dete palo s terase, koja je zastakljena. Navodno, na toj terasi se nalazi krevet i pretpostavlja se da se dete igralo, te da je u jednom trenutku uspelo da s kreveta preskoči prozor, koji je odmah pored. Čuli smo da je hiperaktivno dete u pitanju - objašnjava izvor Kurira.

Bio bez svesti

Kako dodaje, mališan je pao direktno na beton, a po dolasku Hitne pomoći davao je znake života.

- Na mesto nesreće odmah su izašli patrola policije i ekipa Hitne pomoći. Dete je bez svesti odmah prevezeno u bolnicu na reanimaciju. Nažalost, posle dva sata konstatovana je smrt - objasnio je izvor Kurira.

palilula
foto: KURIR/J.M.

- Nekoliko prolaznika pokušalo je da pomogne nesrećnom dečaku, a njegovi deda i baba su bili sve vreme tu.

Kako su ispričali stanari zgrade na Paliluli i očevici nesreće, sve ih je prepao stravičan prasak.

- Jako je puklo nešto, a onda sam čuo jaukanje i kuknjavu. Pogledao sam kroz prozor i video dete da nepomično leži na pločniku. Oduzeo sam se jer u zgradi ima mnogo dece i odmah sam znao šta se dogodilo - kaže stanar višespratnice.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo dete, majka je ostala ispred zgrade sa dečakovim dedom.

- Žena koja živi u ulazu pored čekala je taksi kada je videla dečakovu majku kako plače i čupa kosu i ponavlja jednu rečenicu: "On je pao, on je pao." Žena im je ponudila prevoz do Urgentnog centra - pričaju stanari zgrade i dodaju:

- Dečakova baba bila je sudski veštak mnogo godina. Kad je došla lekarska ekipa, baba je rekla nešto od čega su se svi zaledili: "Nećete moći da ga oživite, nema nikakvih znakova života."

I Radica Šarčević, komšinica iz zgrade prekoputa, videla je šta se dogodilo.

- Šetala sam psa i zastali smo na sekundu kada je nešto puklo, strašan pljasak se čuo, prepala sam se i pas je skočio od straha. Okrenula sam se i videla dete kome su ruke poplavele, a nogice su mu bile blede kao krpa. Potom su dve žene izletele uplakane - priča žena koja je bila svedok.

Vrištali

- Nakon što su sišle te dve žene, naišao je i dečakov deda. Počeli su da vrište jedni na druge o tome da li su vrata i prozori od terase bili zatvoreni i kako ih je dečak otvorio. Došla je Hitna pomoći, ubacili su dečaka u sanitet i odvezli ga, sve vreme je bio u nesvesti, nije reagovao na to što su ga dozivali i tako bez svesti je i odvezen u bolnicu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.