UZEO TELEFON OD 500 EVRA, ALI PARE NIJE POSLAO: Požarevčanin prevario Beograđanina
Ilustracija, Foto: Profimedia

raskrinkana prevara

UZEO TELEFON OD 500 EVRA, ALI PARE NIJE POSLAO: Požarevčanin prevario Beograđanina

Okrivljeni je, zatim, avgusta prošle godine, preko iste internet stranice stupio u vezu sa S. A. iz Paraćina

Objavljeno:

Osnovni sud u Čačku je po optužnom predlogu ovdašnjeg javnog tužilaštva izrekao kaznu od 18 meseci zatvora okrivljenom N. V. (40) iz Požege, koji je odgovarao zbog krivičnog dela prevare, a dužan je da plati i globu od 60.000 dinara. Na sudu je, inače, izjavio da nema imovine, a do sada je više puta bio pravosnažno osuđivan zbog raznih krivičnih dela u Požegi, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici.

Okrivljeni je, navodi se u obrazloženju, 12. avgusta 2019. u Čačku doveo u zabludu oštećenog P. G. Iz Beograda, pošto je na portalu kupujemprodajem.rs pročitao oglas kojim Beograđanin oglašava prodaju ili zamenu svog mobilnog telefona, objavio je Glas zapadne Srbije.

Okrivljeni je putem vibera pozvao prodavca, lažno prijavio da je iz Čačka po imenu Aleksandar Jovanović, obećavši da će mu po kurirskoj službi, u zamenu, poslati svoj telefon približne vrednosti, ili deo novca.

Sud u Čačku
Sud u Čačkufoto: RINA

Kuriri su mu u čačansku ulicu Kneza Lazara doneli telefon iz Beograda vredan 60.000 dinara, ali on pošiljaocu nije poslao ni svoj telefon niti 250 evra obećanih u pregovorima.

Okrivljeni je, zatim, avgusta prošle godine, preko iste internet stranice stupio u vezu sa S. A. iz Paraćina koji je oglašavao kupovinu telefona za 500 evra. Javio mu se, mobilnim, lažni prodavac N. V. iz Požege, tvrdeći da u legalnom posedu ima baš odgovarajući telefon kojeg je kaobajagi koristila njegova supruga. N. V. i S. A. našli su se 19. avgusta 2019. u 17.30 sati na vašaru u Ćupriji, gde je S. A. dao 430 evra prodavcu koji mu je predao telefon pre nekoliko dana pribavljen prevarom od prodavca iz Beograda. Dao mu je i kutiju, garanciju i račun za taj telefon ali je sve bilo prevara za 430 evra (51.000 dinara).

(Espreso / Glas Zapadne Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.